Exchange Nieuws

Crypto-exchange Huobi ontslaat 20% van personeel

Als onderdeel van een lopende herstructurering van de cryptocurrency exchange Huobi, bevestigen zij nu dat ze 20% van hun personeel moeten laten gaan.

Nieuwe organisatiestructuur bij Huobi

Er is een nieuwe organisatiestructuur door Huobi opgezet. Dit nadat de nieuwe aandeelhouders het roer van het bedrijf hebben overgenomen. Deze nieuwe organisatiestructuur zorgt onder andere voor 20% minder personeel. Het bedrijf neemt wel het gerucht weg dat tot 40% van het personeel het bedrijf zou moeten verlaten. Huobi zei het volgende:

Met de huidige stand van de bearmarkt zal er in de toekomst een zeer slank team blijven bestaan. De personeelsoptimalisatie heeft tot doel de merkstrategie te implementeren, de structuur te optimaliseren, de efficiëntie te verbeteren en terug te keren naar de top 3.

Onlangs werd de crypto-exchange beschuldigd over vermeende insolventie. Een vertegenwoordiger van Huobi gaf echter aan dat hier niks van klopt en verklaarde het volgende:

Wij zijn op de hoogte van de opmerkingen over de Huobi-app en de veiligheid van gebruikersactiva. Dergelijke ongegronde en opruiende geruchten schaden niet alleen het merkimago van Huobi, maar tasten uiteindelijk de belangen van Huobi-gebruikers aan.

Meerderheidsbelang verkocht aan Justin Sun

Onlangs had Justin Sun in het openbaar geruchten over de insolventie van Huobi uitgesproken. Hij gaf aan dat de zakelijke kant van de exchange in orde was en dat de activa van de gebruikers volledig beschermd zijn. Sun gaf direct aan dat Huobi de wettelijke eisen van lokale werknemers volledig zal respecteren.

In oktober van 2022 verkocht de meerderheidsaandeelhouder en oprichter van Huobi, Leon Li, zijn volledige belang aan ‘About Capital’. Dit bedrijf kan op zijn beurt aan Justin Sun gelinkt worden.

Vervolgens zijn de reorganisatieplannen naar buiten gebracht en hebben enkele oud-leidinggevenden het crypto-bedrijf verlaten kort nadat Sun het bedrijf overnam. Het is niet bekend of er na deze ontslagronde nog meer personeelsleden het bedrijf moeten verlaten.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden