Nieuws

Crypto Exchange in Cambodja vraagt licentie om eerste wettelijke certificering te worden

In  Cambodja zijn de wettelijke regels voor het opstarten van een cryptocurrency exchange net wat anders dan in Europa. In Cambodja is het namelijk een vereiste om een licentie te krijgen voor om officieel een cryptocurrency exchange te mogen opstarten en operatief te werk te gaan. Het Cambodjaanse COINYEX Co., Ltd is van plan om in september te openen. Deze toekomstige cryptorcurrency exchange is tot nu de enige cryptocurrency exchange die zo’n licentie heeft aangevraagd wereldwijd.

De eerste wereldwijd

COINYEX Co., Ltd heeft nu officieel begonnen met de aanvraagprocedures rondom het verkrijgen van de licentie die het mogelijk maakt om in Cambodja operaties te starten van crypto-valutawisselingen. Hiermee is COINYEX de eerste, wereldwijd, die zo’n licentie aanvraagt. COINYEX wil in september dit jaar officieel van start gaan en hoopt hiermee alles rond te hebben voor deze maand.

Wettelijk verplicht

Nu zit het zo dat je in Cambodja verplicht bent om een vergunning te verkrijgen van de Nationale Bank van Cambodja (NBC), de Securities and Exchange Commission van Cambodja en het Algemeen Commissariaat van de Nationale Politie voor operaties van een crypto-valutawissel. Dit heeft als reden om te voorkomen dat er risico’s komen kijken van Ponzi-regeling, cybercriminaliteit of het witwassen van geld. Na het verkrijgen van een licentie, zal COINYEX, Inc de TOUREXCOIN instellen als belangrijke crypto-valuta en zullen ze ook omgaan met andere verschillende crypto munten. TOUREXCOIN staat in de belangrijke positie op de beurs sinds het door TUXGLOBAL, de investeerder van COINYEX, ontwikkelde TUX-platform sdn.bhd. Dit is een mechanisme dat moet worden gebruikt voor afwikkeling van betaalopdrachten. Door samen te werken met het nieuwe platform van COINYEX gaat dit mechanisme nu eindelijk de praktische fase in. TOUREXCOIN bevindt zich in de laatste fase om binnenkort te lanceren, nadat het via de privéverkoop nu een Pre-Sale aanbiedt. Het doel van TOUREXCOIN is om een “contantloze stad” mogelijk te kunnen maken, en zal als crypto-valuta beschikbaar zijn voor afwikkeling over de hele wereld. Gepland is nu dat COINYEX eind september 2018 van start zal gaan, mits er geen onverwachte vertragingen zullen plaatsvinden.