safe / vault
Nieuws, Trending

Crypto exchange Kraken biedt $100.000 aan voor ontbrekende crypto QuadrigaCXCryptocurrency exchange Kraken heeft een beloning van $100.000 vrijgesteld aan iedereen die het probleem rondom de missende cryptocurrency van QuadrigaCX kan oplossen.


Problemen

QuadrigaCX is de afgelopen tijd erg in de problemen geraakt. Zo verloor het bedrijf na het plotselinge overlijden van de CEO. Hierna bleek dat de CEO de enige verantwoordelijke was voor de cryptocurrency die het bedrijf beheerde. Hierdoor ging er een bedrag van $190 miljoen (€167 miljoen) verloren.


Weinig contanten

De exchange bezit zelf over relatief weinig contant geld. Zo bezit het bedrijf over slechts $286.000 (€251.000) contant geld, terwijl het $198 miljoen (€174 miljoen) verschuldigd is aan zijn gebruikers. Omdat het bedrijf dit op dit moment overduidelijk nog niet kan terugbetalen, heeft het naar bescherming van crediteuren gezocht bij de Canadese rechtbank.Leads delen met FBI

Alle leads die op deze manier door Kraken worden verzameld, zullen aan de FBI (Federal Bureau of Investigation) de RCMP [Royal Canadian Mounted Police] of andere wetshandhavingsautoriteiten, die een actief meedoen in deze zaak, gedeeld. Met deze actie hoopt Kraken dat de ‘gouden lead’ er tussen zit, waardoor de exchange, die zich in erg zware tijden begeerd, nog kan worden geholpen.