Nieuws, Trending

Crypto exchange Kraken ontkend geruchten over sluiten

De in de VS-gevestigde cryptocurrency exchange Kraken ontkend de geruchten dat op social media populair zijn geworden. In de berichten die populair zijn geworden wordt beweerd dat het bedrijf zijn activiteiten in zijn servicecentra sluit vanwege een beveiligingsprobleem. 

Reddit

Het begon allemaal op de social media website Reddit. Hier delen gebruikers o.a. informatie en discussiëren ze hier vervolgens op. Ook video’s en afbeeldingen worden vaak op dit platform gedeeld en worden updates van games gedeeld via dit platform. Hier begon ook de ophef rondom Kraken. In deze post wordt beweerd dat Kraken honderden mensen heeft ontslagen als reactie op een beveiligingsprobleem. Volgens een andere Reddit-gebruiker werden de werknemers gevraagd om vrijwillig ontslag te nemen met een ontslagvergoeding van 8 weken loon. Als ze dit niet deden liepen ze het risico om op staande voet ontslagen te worden.

Kosten verlagen

Volgens (ex)-werknemers worden zij ontslagen vanwege het wegvallen van trading-volumes en het minder worden van de supporttickets. Tevens zou Kraken van plan zijn om een nieuwe vestiging openen in Azië, waardoor ze de kosten voor nu moeten verlagen. Hierdoor zouden werknemers gevraagd zijn om hun ontslag vrijwillig in te dienen.

Nog geen verklaring

Kraken heeft zelf nog niks officieel verklaard. Hiermee is het probleem dus nog niet officieel aangepakt, maar de klantenservice ontkende wel de meeste beschuldigingen via Twitter. “We kunnen bevestigen dat we geen operaties op bepaalde plaatsen stilleggen. Ook is er geen inbreuk geweest in onze beveiliging. Alles werkt goed en is veilig.” – Aldus Kraken.