Exchange Nieuws

Crypto-exchange Luno moet personeelsbestand met 35% inkrimpen

De crypto-exchange Luno, waar de Digital Currency Group (DCG) eigenaar van is, heeft zich bij de lijst gevoegd van crypto-exchanges die personeel moeten ontslaan. Ze hebben bekend gemaakt dat ze circa 35% van hun personeelsbestand moet inkrimpen.

Erg lastig jaar achter de rug

De werknemers werden naar verluidt via een livestream op de hoogte gebracht van hun mogelijke ontslag. Het bedrijf gaf aan dat 2022 een erg lastig jaar is geweest voor de bredere industrie, inclusief Luno. Hier voegde ze het volgende aan toe:

Luno is helaas niet immuun geweest voor deze turbulentie, die onze totale groei- en omzetcijfers heeft beïnvloed.

Veel banen gaan verloren

In totaal werken er bijna 1.000 werknemers bij Luno, 960 om precies te zijn, volgens hun LinkedIn-profiel. Er zullen dus meer dan 330 banen bij Luno gaan verdwijnen.

Luno heeft zelf kantoren in meerdere regio’s, waaronder Afrika, Europa en Zuidoost-Azië. Het maakt ook deel uit van de Digital Currency Group, dat onlangs in de problemen is geraakt.

De DCG is namelijk één van de vele crypto-bedrijven die in de gevolgen zijn van de ineenstorting van FTX, voorheen een van ’s werelds grootste crypto -uitwisselingen ter wereld. Genesis, de kredietunit van DCG, diende ook een faillissement in.

Het is momenteel nog niet bekend of nog meer crypto-exchanges een deel van hun personeel moeten laten gaan, maar geheel onverrassend zou het niet zijn.

Exchange nieuws

Binance en Mastercard gaan prepaid cryptokaart in Brazilië uitbrengen
CZ: desinteresse van traditionele financiële wereld in crypto is een grote fout
Situatie tussen DCG en Bitvavo lijkt te verbeteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten