Sorry Closed
Exchange

Crypto exchange Maiar gaat offline nadat er bug gevonden is

De gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX) genaamd Maiar is tijdelijk offline gehaald. Een cyberaanvaller wist namelijk een bug in het systeem te misbruiken, waardoor die circa $113 miljoen aan Elrond eGold (EGLD) wist te stelen.

Verdachte activiteiten

De CEO en mede-oprichter van Elrond, Beniamin Mincu, liet gisteren iets voor 12:00 UTC weten dat zijn team een reeks van verdachte activiteiten aan het onderzoeken was, die op de Maiar crypto-exchange plaatsvonden.

Iets later werd de exchange offline gehaald. Volgens Mincu is het probleem inmiddels geïdentificeerd en is er tijdelijk een noodoplossing toegepast. Dit zodat de hacker niet nog meer van het platform kan halen terwijl het team aan een oplossing werkt. Uiteindelijk bleek dat de potentiële aanvaller een slim contract heeft weten te misbruiken, waardoor in totaal 1,65 miljoen EGLD van het platform kon worden gehaald. Dit werd naar 3 verschillende adressen verstuurd en heeft een waarde van circa $113 miljoen.

Upgrade geïmplementeerd

Ongeveer 800.000 van deze EGLD-tokens zijn inmiddels verkocht voor ongeveer $54 miljoen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de waarde van de token gezakt is van $76 per stuk naar ongeveer $5 per stuk op de Maiar exchange. Een klein deel van de gestolen fondsen zijn omgezet naar diverse stablecoins. Ook wordt er nog een deel in EGLD bewaard in 1 van de 3 wallets van de aanvallers. EGLD is zelf gedaald naar ongeveer $74, waardoor de schade op dit gebied beperkt lijkt.

Verder verklaarde Mincu dat er een upgrade was geïmplementeerd om de bug te verhelpen en dat er een technische uitleg zou worden gegeven na verduidelijking dat de geïmplementeerde oplossingen zijn getest én werken.

Exchange nieuws

Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Binance wordt in Canada aangeklaagd voor schending van effectenwetgeving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’