Nieuws, Trending

Crypto exchange QuadrigaCX wordt mogelijk verkochtDe onlangs in het nieuws gekomen cryptocurrency exchange QuadrigaCX heeft vandaag een rechtzaak gehad. Het resultaat hiervan is dat een gerechtelijke advocaat de versleutelde laptop van de onlangs overleden CEO ontvangt. Hoe gaan ze nu verder?


Laptop overhandigen

Naar verluid geeft de laptop toegang tot circa €167 miljoen aan klantenfondsen van het bedrijf. Een door de rechtbank aangestelde derde partij zal de faillissementsprocedures verder controleren en uitvoeren. De laptop was eerder in handen van vertegenwoordigers van QuadrigaCX. Zij zullen de laptop nu dus moeten overhandigen. Dat deze faillissementsaanvraag niet standaard is dat blijkt aan de nog ruim aanwezige fondsen.


Op zoek naar €167 miljoen

In de faillissementsaanvraag vraagt QuadrigaCX om 30 dagen. In deze 30 dagen willen zij opzoek naar de op dit moment missende €167 miljoen. Dit lijkt nu lastig, omdat de codes voor de cryptocurrency wallets nog niet zijn gevonden. Dit komt omdat de onlangs overleden CEO als enige verantwoordelijk was voor het beheer van deze wallets.


Onderzoek naar overlijden

Op dit moment is er een onderzoek bezig naar het overlijden van de CEO. Hierdoor is de doodsoorzaak nog onbekend. Verwacht wordt dat hier snel meer informatie bekend over wordt gemaakt. Hiernaast wordt over een mogelijke verkoop gesproken. Hoe dit precies te werk gaat is nog onbekend.