Nieuws

Er ontbreekt €127 miljoen bij crypto exchange QuadrigaCX na dood oprichterGerry Cotten, oprichter van cryptocurrency exchange QuadrigaCX is helaas plotseling gestorven. Toch zitten hier nog haken aan, zo mist de cryptocurrency exchange momenteel omgerekend €127 miljoen aan digitale activa.


Liquiditeitscrisis

De exchange bevindt zich momenteel in een liquiditeitscrisis. Eerder werd al bekend dat de exchange op offline was gezet. Nu heeft de exchange om schuldeiserbescherming, wat in overeenstemming komt met de wet op de crediteurenakkoorden.


Offline opslagsysteem

De exchange heeft slechts een erg klein deel van zijn totale activa in cash. Het overgrote gedeelte werd bewaard op een offline opslagsysteem als bijvoorbeeld een Ledger Wallet. Deze cryptocurrency wallets zijn beschermd met digitale beveiligingssleutels die dienen om hacks of diefstal van de wallet tegen te gaan.

Nu blijkt dat Cotten de enige verantwoordelijke was voor deze wallets en hiermee als enige de sleutels in zijn beheer had. Na zijn plotselinge overlijden zijn deze nog steeds missend.Ongebruikelijk

Het is erg ongebruikelijk voor een cryptocurrency exchange om het beheer van zijn in gebruik gestelde cryptocurrency wallets door slechts één (1) persoon te laten beheren. Zo loop je hierdoor ten alle tijde met miljoenen dollars op zak. Dit maakt de beheerder namelijk direct doelwit tot kidnapping of afpersing. Hoe de exchange dit in de toekomst gaat oplossen is nog onbekend.