Nieuws

Crypto-exchange ShapeShift introduceert lidmaatschapsprogramma

De cryptocurrency-exchange ‘ShapeShift’ heeft een nieuw lidmaatschapsprogramma geïntroduceerd dat uiteindelijk verplicht wordt voor alle gebruikers van het platform, volgens een blogpost van het bedrijf.

Loyaliteitsprogramma

Volgens de crypto-startup biedt dit initiatief een aantal grote voordelen en wordt hiermee gepositioneerd als loyaliteitsprogramma. Tegelijkertijd biedt dit een optie voor de startup om een aantal persoonlijke gegevens van zijn gebruikers te kunnen verzamelen, waardoor mensen zonder een account niet meer welkom zullen zijn in de toekomst.

Optioneel, maar voor hoe lang?

Momenteel is het accountprogramma van ShapeShift nog optioneel. Dit zal echter in de nabije toekomst gaan veranderen en het vereist is om bij het platform een account met basis persoonlijke gegevens wordt aangemaakt. Hiermee worden de gebruikers ook direct aangemeld bij het loyaliteitsprogramma waarmee de gebruikers betere prijzen zullen krijgen en er verschillende voordelen zullen ontvangen voor alle ShapeShift producten en diensten. Deze voordelen zouden in de toekomst nog kunnen worden veranderd.

Consumentenbescherming

Gebruikers die het platform voor deze aankondiging hebben gebruikt hebben nooit een account hoeven aanmaken om cryptotransacties uit te voeren. De reden hiervoor was consumentenbescherming. Toch blijft ShapeShift zich met dit nieuwe model flink inzetten voor het beschermen van de consument. Zo houden ze bijvoorbeeld geen klantendeposito’s vast en gaan ze gebruik maken van hun eigen ‘niet-vrijheidsbeperkende’ model. Tot slot willen ze de gebruikerservaring op het platform superieur maken na de invoering van de accounts, om zo tegemoet te komen naar de gebruikers, volgens de blogpost van ShapeShift CEO, Erik Voorhees.