Nieuws, Trending

Crypto exchange ShapeShift ontslaat derde van teamDe Zwitserse cryptocurrency exchange ShapeShift heeft een derde van het team moeten ontslaan. Dit nadat het bedrijf meerdere tegenslagen heeft moeten doormaken.


Één derde van het team is ontslagen

ShapeShift heeft via Twitter laten weten dat het 37 werknemers heeft moeten ontslaan, ongeveer één derde van het totale team. Volgens Erik Voorhees, de CEO van de crypto exchange, is dit vooral te wijten aan de aanhoudende relatief lage markt in combinatie met een aantal slechte financiële beslissingen van het bedrijf.


Geraakt van verschillende kanten

Volgens Voorhees is het bedrijf vanuit meerdere kanten geraakt, zoals juridisch, problemen met klanten, structurele problemen bij een aantal werknemers en financiële tegenvallers. Bovendien werd er verlies geleden nadat het bedrijf de know-your-customer (KYC) checks invoerde. Dit zorgde ervoor dat het aantal transacties op het platform significant lager werden.Niet genoeg ingedekt

Alhoewel de exchange zich wel degelijk had ingedekt tegen financiële tegenvallers, was het helaas hier niet op voorbereid. Hierdoor heeft een derde van het team nu helaas zijn of haar spullen moeten pakken.