Exchange

Crypto Exchange uit Zimbabwe verliest wachtwoord BTC-wallet

De oprichter en tevens huidige CEO van de Zimbabwaanse cryptocurrency-exchange Golix, Tawanda Kembo, heeft naar verluidt het wachtwoord van een Bitcoin (BTC)-wallet van de exchange verloren. Een wachtwoorden-fiasco.


Schending van regelgevingskwesties

De cryptocurrency-exchange is eerder al op de vingers getikt door de financiële toezichthouders bij de Reserve Bank of Zimbabwe. Destijds kreeg de exchange de opdracht om haar activiteiten stop te zetten doordat de exchange diverse regelgevingskwesties had geschonden.

Nadat de exchange deze activiteiten moest stilleggen, heeft het bedrijf alle communicatie met zijn klanten ook stopgezet. Dit terwijl veel van deze klanten nog niet in staat is geweest om hun fondsen van de exchange af te halen.

Naar verluidt stonden er 33 Bitcoins op de wallet van de exchange, met een waarde van ruim $300.000 op dit moment.


Beschuldigingen richting crypto-exchange

De CEO van de exchange heeft inmiddels een reactie naar buiten gebracht omtrent de beschuldigingen die richting de cryptocurrency exchange zijn gegaan. Zo zou de exchange de opnames van haar klanten niet verwerken.

Volgens Kembo is dit onwaar. Hij beweert dat 99% van de mensen die fondsen van het platform wou halen, hierin geslaagd is. Bij slechts 1% van de opnames waren er helaas problemen. Deze problemen zijn echter wel oplosbaar en deze personen hebben inmiddels hun fondsen van het platform afgekregen.


Toename handel Bitcoin

Sinds de overheid in het Afrikaanse land het gebruik van vreemde valuta heeft verboden, is de handel in Bitcoin flink toegenomen. Door slim gebruik te maken van diverse online betalingsdiensten, wisten burgers van het land om Bitcoin buiten het land te verhandelen.