Exchange

Crypto Exchange Upbit stopt opnames voor niet-geverifieerde gebruikers

De populaire Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Upbit heeft bekend gemaakt dat het binnenkort geen opnames meer zal verwerken voor niet-geverifieerde gebruikers.


Beperkingen vanaf woensdag 6 oktober

Het crypto bedrijf voert een reeks van wijzigingen aan in zijn klantverificatiesysteem. Op deze manier kan het de crypto exchange voldoen aan de verplichte anti witwasvereisten van Zuid-Korea.

Geleidelijk zullen beperkingen worden opgelegd aan niet-geverifieerde gebruikers. Upbit heeft laten weten dat zij vanaf deze week de beperkingen geleidelijk gaan invoeren. Zo kunnen niet-geverifieerde gebruikers vanaf woensdag aanstaande per keer niet meer dan 1 miljoen Koreaanse won (circa €730) opnemen. Zodra klanten hun account geverifieerd hebben, wordt dit limiet automatisch verwijdert.

Hiernaast is Upbit van plan om in de komende weken extra beperkingen op te leggen aan accounts van niet-geverifieerde gebruikers. Zo worden vanaf 13 oktober de handelsservices inclusief stortingen en opnames voor deze accounts stopgezet. Ook deze beperkingen worden automatisch van het account gehaald wanneer de gebruiker ervoor kiest om de klantverificatie te voltooien. Nieuwe accounts moeten vanaf woensdag eerst het klantverificatie-proces voltooien voordat zij mogen handelen op het platform.


Cryptocurrency exchange Upbit

Upbit zelf is één van de grootste cryptocurrency exchanges van Zuid-Korea. Naar verluidt vertegenwoordigt Upbit meer dan 80% van de lokale crypto-markt. Het heeft hiermee een grote naam voor zichzelf opgebouwd sinds de oprichting in 2017.

Met het nieuwe klantverificatiebeleid dat Upbit nu gaat hanteren, voldoet het aan de AML-regelgeving van Zuid-Korea. Zij verplichten zowel lokale als buitenlandse deviezen om rekeningen met een echte naam aan te bieden via een lokale bank. Ook moesten crypto-exchanges die in het land actief waren voor 24 september van dit jaar een officiële exploitatievergunning indienen. Hiermee worden de regels in Zuid-Korea aanzienlijk aangescherpt, wat op zichzelf geen slecht iets is.

Sommige exchanges hebben inmiddels hun Koreaanse taalondersteuning van hun platforms verwijderd, nadat ze geen exploitatievergunning ontvingen. Het is op dit moment nog onbekend wat de volgende stap van de Zuid-Koreaanse regelgevers gaat zijn.