Nieuws, Trending

Crypto exchanges en geldautomaten zijn geen geldzenders volgens PennsylvaniaDe afdeling banken en veiligheid bij het gerechtshuis in Pennsylvania hebben verduidelijking gebracht over cryptocurrency exchanges en dienstverleners. Zo zouden deze partijen geen geldtransmissielicentie vereisen om te mogen opereren.


Nieuwe richtlijnen

Er zijn nieuwe richtlijnen voor de lokale cryptocurrency-industrie geïntroduceerd. Volgens de afdeling is Bitcoin (BTC) of een willekeurige andere cryptocurrency geen geld. Hierdoor hoeven bedrijven geen geldtransmissielicentie aan te vragen om te mogen opereren.


Fiat-valuta

Volgens de huidige wet wordt alleen fiat-valuta als officieel geld beschouwd. Dit is dan ook de reden dat er nog geen virtuele valuta is aangewezen als wettig betaalmiddel.

Hiernaast bepaalt de wet dat partijen die geld overmaken een vergunning moeten hebben wanneer zij een fiat-valuta overdragen en een vergoeding voor de overdracht in rekening brengen. Hierdoor hoeven cryptocurrency-exchanges hier geen vergunning voor aan te vragen: zij verwerken nooit rechtstreeks fiat-valuta’s.

Ook worden andere bedrijven binnen deze sector niet als geldzender gezien, inclusief geldautomaten en automatenleveranciers.Drie jaar vertraging

Deze verklaring vanuit Pennsylvania heeft een vertraging van drie jaar opgelopen. Zo wou de regering in begin 2016 de definitie van de staat van geld bij te werken waardoor cryptocurrency kon worden gedekt. Echter moest vanwege budgettering dit tijdelijk worden stilgezet tot nu.