Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Crypto exchanges in India krijgen geen bankrekening

De crypto exchanges in India blijven grote problemen houden aangezien ze slechts een beperkte toegang hebben tot bankdiensten. Commerciële banken in India zijn namelijk zeer terughoudend om zaken te doen met crypto gerelateerde bedrijven.


Banken zijn zeer terughoudend

Volgens Reuters hebben crypto exchanges in India nog steeds veel problemen om rekeningen te openen bij banken. Ondanks dat er geen crypto-verbod is in India, handelen banken naar verluidt op advies van de Reserve Bank of India (RBI) om cryptocurrency exchanges te mijden.

In mei verduidelijkte de centrale bank haar standpunt over cryptocurrencies en verklaarde dat er geen verbod was voor banken. Dit moest de bank laten weten aangezien het Indiase Hooggerechtshof heet geoordeeld dat banken hun diensten wel mogen aanbieden aan crypto bedrijven. Ondanks dat is het nog altijd heel moeilijk voor crypto gerelateerde bedrijven een rekening af te sluiten.


Exchanges maken gebruik van alternatieve methodes

Nu banken terughoudend blijven, beginnen crypto exchanges in India alternatieve betalingsproviders te overwegen. Samenwerken met deze betalingsverwerkingsbedrijven is een noodmaatregel voor platforms die crypto’s willen aanbieden.

Zo maken de exchanges Coinswitch en WazirX nu gebruik van Airpay. Echter, gezien er meer dan 15 miljoen crypto investeerders zijn in India, zullen dit soort nood oplossingen onvoldoende zijn. Om de situatie te beheersen, moeten grote platforms zoals WazirX op bepaalde dagen de crypto handel stopzetten. Sommige andere exchanges nemen naar verluidt hun toevlucht tot handmatige afwikkelingen voor bankdeposito’s en -opnames.

Door het gebrek aan regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies en de terughoudendheid van banken zullen Indiase crypto exchanges nog lange tijd problemen kunnen ondervinden. De overheid denkt nog altijd na over haar aanpak wat betreft cryptocurrencies maar of daar snel iets uit gaat komen is de vraag.

Ondertussen blijft de centrale bank standvastig in zijn anti-crypto-standpunt, zelfs als rapporten suggereren dat autoriteiten in de overheid meer op weg zijn naar genuanceerde regelgeving in plaats van een regelrecht crypto-verbod.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten