Blockchain, Exchange

Crypto Exchanges zorgen voor meer dan 40% van de blockchain-industrie werknemers

Cryptocurrency exchanges zorgen voor zoveel werk dat bijna de helft van alle mensen die in de blockchain-industrie werken, hier werkzaam zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van ‘The Block’.


Ruim 40% en wie zijn nou het grootste?

Uit de onderzoeksresultaten die The Block heeft gepubliceerd, blijkt dat 42% van de mensen van 158 bedrijven die zijn geanalyseerd werken bij cryptocurrency exchanges. Ongeveer 7700 mensen werken bij 30 verschillende exchanges.

Na crypto exchanges zijn de producenten van cryptocurrency-mining apparatuur de grootste werkgevers. Zij zorgen voor ongeveer 11% van het werk in deze industrie.

Hierna zijn cryptocurrency-stichtingen de grootste werkgevers. Stichtingen als Ripple, TRON of Block.one hebben gezamenlijk ongeveer 10% van het totaal aantal werknemers in deze branche in dienst.


Crypto-exchanges en Crypto-stichtingen in top 10

Van de top 50 populairste Amerikaanse bedrijven komen veel cryptocurrency exchanges en stichtingen in voor. In de top 10 staan zelfs de crypto exchange Coinbase en Ripple.

Zo werd Ripple zelfs benoemd tot een van de beste werkgevers in de technologie-industrie in de Bay Area in San Fransisco. Uit een eerder uitgevoerd onderzoek blijkt dat 91% van de werknemers die bij Ripple werkzaam zijn het een geweldige plek vinden om te werken. 95% zijn zelfs trots dat ze bij Ripple mogen werken.