Ethereum, ether
Ethereum

Crypto-experts: Ethereum op het punt om te stijgen naar $3.500

Interessant genoeg heeft Ethereum zich ontpopt als de best presterende grote cryptomunt direct volgend op de goedkeuring van de Bitcoin ETF gisteren. In de afgelopen 24 uur is de waarde van Ethereum met meer dan 9% gestegen. Diverse analisten tonen zich optimistisch over de toekomst van deze digitale munt en voorspellen een aanhoudende stijging van de koers.

Ethereum prijs kan stijgen naar $3.500

Cryptoanalist World Of Charts ziet veelbelovende signalen voor Ethereum, die wijzen op een potentiële verdere koersstijging. Deze expert benadrukt dat Ethereum zich momenteel in een bullish consolidatiepatroon bevindt, wat kan duiden op een aanstaande opwaartse trend. Indien Ethereum met succes uit dit patroon breekt, zou de waarde ervan aanzienlijk kunnen toenemen, mogelijk tot een koersdoel van $3.500.

De analyse van World of Charts steunt op het zogeheten ‘pennant-patroon’, een veelgebruikte indicator in technische analyse. Dit patroon ontstaat na een sterke prijsbeweging, gevolgd door een fase van consolidatie, waarbij de prijs zich in een kleinere symmetrische driehoek vormt, vergelijkbaar met een wimpel. Dit ‘pennant-patroon’ wordt vaak geïnterpreteerd als een signaal dat de huidige trend zich waarschijnlijk zal voortzetten.

Positieve indicatoren

Een andere prominente crypto handelaar, bekend als Skew, ziet ook potentie voor een Ethereum koersstijging na het doorbreken van belangrijke weerstandsniveaus. Skew heeft benadrukt dat technische indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) en de stochastics nog steeds positieve signalen geven.

De RSI wordt gebruikt om te bepalen of een activum overgekocht of oververkocht is, terwijl stochastics een momentumindicator is. Deze laatste helpt bij het evalueren van de positie van de huidige prijs van een activum in relatie tot de prijsrange over een bepaalde periode, en wordt vaak ingezet in technische analyse om potentiële omkeerpunten in de marktbeweging te identificeren.

Positieve invloed van Bitcoin ETF

De goedkeuring van de Bitcoin ETF gisteren kan ook positieve gevolgen hebben voor Ethereum. Ten eerste biedt deze ontwikkeling de hele cryptowereld een grotere erkenning en helpt het om deze meer naar de mainstream te brengen. Dit kan leiden tot een verhoogde acceptatie en interesse in cryptocurrencies in het algemeen, inclusief Ethereum.

Ten tweede is er onder analisten een groeiende verwachting dat Ethereum mogelijk de volgende cryptomunt zal zijn die een eigen spot ETF krijgt. Deze anticipatie kan het sentiment rond Ethereum versterken en mogelijk leiden tot een verhoogde investeringsinteresse, wat de koers ten goede zou komen.

Kortom, de recente ontwikkelingen rond Bitcoin kunnen een positieve katalysator zijn voor Ethereum en zijn positie in de cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?