Filipijnen Crypto
Regulatie

Crypto-framework in de Filipijnen wordt toch uitgesteld

Alhoewel de financiële toezichthouder van de Filipijnen geconfronteerd werd met een golf van marktfalen in 2022, hebben zij besloten om geen overhaaste stappen te nemen met betrekking tot de ontwikkeling van een wettelijk kader voor de crypto-industrie. Het oorspronkelijke plan was om dit kader eind 2022 te publiceren. Desalniettemin wordt er momenteel gewerkt aan de richtlijnen en de resultaten kunnen mogelijk nog dit jaar bekend worden gemaakt.

Eerdere deadlines zijn verschoven

Emilio Aquino, de voorzitter van de Filipijnse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft in een interview met een lokaal mediakanaal onthuld dat eerdere deadlines voor de introductie van het crypto-raamwerk in het land zijn verschoven. De regulerende instantie had oorspronkelijk het plan om in 2022 richtlijnen voor de sector te implementeren, maar heeft het initiatief vertraagd om de oorzaken achter de ineenstorting van de FTX-exchange te bestuderen en de bescherming van investeerders te waarborgen. Volgens Aquino zou het raamwerk tegen het einde van 2023 kunnen worden uitgegeven. Hij zegt hierover het volgende:

We hebben de deur niet gesloten. We moeten er echt voor zorgen dat mensen zich niet verbranden.

Toenemende druk op crypto-industrie in Filipijnen

In het begin van 2023 sloeg de SEC de handen ineen met het University of the Philippines Law Centre (UPLC) om samen te werken aan richtlijnen voor digitale activa. In januari 2023 heeft de toezichthouder de Implementing Rules and Regulations of Republic Act No. 11765 ter openbare raadpleging ingediend, die in 2022 tot wet was ondertekend. De wet zelf bevat echter geen enkele verwijzing naar “crypto” of “blockchain”.

Er is toenemende druk op de crypto-industrie in de Filipijnen. De centrale bank van het land heeft burgers dringend verzocht geen transacties uit te voeren met niet-geregistreerde of buitenlandse crypto-uitwisselingen, en dezelfde aanbevelingen zijn gedaan door de SEC. In mei 2023 classificeerde de SEC Gemini Derivatives als een niet-geregistreerd effect onder de nationale wetgeving.

Desondanks blijft het land een aantrekkelijke bestemming voor cryptocurrency. Het wordt beschouwd als een van de snelst groeiende economieën ter wereld, met meer dan 11,6 miljoen Filipijnen die digitale activa bezitten, waarmee het wereldwijd op de 10e plaats staat wat betreft crypto-adoptie.

Regulatie nieuws

Binance Baas Changpeng Zhao Vraagt Rechtbank om SEC-rechtszaak te Verwerpen
Sam Bankman-Fried veroorzaakte Bitcoin’s daling van 81% in 2021
Mount Gox trustee wijzigt de terugbetalingsdeadline naar oktober 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht