Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Crypto Gaming United haalt $5 miljoen op voor Play-To-Earn-model

Crypto Gaming United, een startup die een wereldwijde gemeenschap van Non-Fungible Token (NFT)-gerichte Play-To-Earn gamers wil opbouwen, heeft naar verluidt $5 miljoen opgehaald in een startfinancieringsronde.


Beroemde durfkapitalist neemt deel

Volgens een aankondiging op Bloomberg werd de financieringsronde geleid door de bekende en beroemde Australische durfkapitalist ‘Mark Carnegie’, en de Chrono.tech CEO ‘Sergei Sergienko’. Hiernaast namen naar verluidt ook nog de Australische investeringsmanagers Shaw en Partners en Blockchain Assets deel aan de financieringsronde.

Afgelopen augustus is Crypto Gaming United opgericht. Sindsdien hebben ze inmiddels ruim 1.500 leden en is er een wachtlijst die inmiddels op de bijna 40.000 staat. De gaming guild helpt hun leden naar verluidt om de populaire NFT-game ‘Axie Infinity’ te spelen door hun leden te sponsoren. Sponsors kunnen (vaak dure) in-game activa verstrekken aan nieuwe spelers, die deze vervolgens kunnen gebruiken om inkomsten mee te genereren.

Het grootste gedeelte van de leden in de guild komen uit de Filippijnen. Andere grote gebieden voor de leden van de guild zijn momenteel Indonesië, India en Zuid-Afrika. Doordat verreweg de meeste leden van Crypto Gaming United uit lage-inkomenseconomieën komen, hebben veel spelers misschien niet de middelen om de dure digitale activa te verwerven die nodig zijn om Axie Infinity te spelen te midden van een stijgende crypto-bullmarkt.


Overwinnen van kostenbarrière

Dergelijke programma’s komen vaker voor in de gaming-wereld. Vaak is er een verdienmodel aan gekoppeld, dat diegenen die hun in-game activa verstrekken, een (klein) deel van de opbrengst krijgen. Hierdoor ontstaat er een soort win-winsituatie voor zowel de nieuwe spelers als de ‘verstrekkers’. Sergienko gaf het volgende aan over Crypto Gaming United:

“De mogelijkheid voor het creëren van rijkdom in de NFT-ruimte is niet langer beperkt tot degenen met de middelen, zoals sportberoemdheden. Bij Crypto Gaming United overwinnen we de kostenbarrière die nodig is voor toelating om te spelen, waardoor spelers inkomsten kunnen genereren via hun gaming-exploits.”

Door de enorme populariteit van de gaming guild hebben zij een ambitieus doel om binnen de komende 18 maanden een gebruikersbestand van ruim 100.000 te verzamelen. Volgens Carnegie zullen de innovatieve Play-To-Earn-titels die op NFT’s zijn gebouwd, ervoor zorgen dat de crypto-sector een steeds groter deel van de jaarlijkse online gaming-industrie van momenteel zo’n $200 miljard zal veroveren.

Hiermee is er veel hoop gevestigd op de mogelijk nieuwe manier van video gamen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten