Jakarta (Indonesia) City Skyline
Exchange

Crypto-gateway Alchemy Pay ontvangt licentie in Indonesië

Alchemy Pay heeft in samenwerking met het lokale fintech-bedrijf Berkah Digital Pembayaran een vergunning verkregen van de centrale bank van Indonesië om betalingen en geldtransfers uit te voeren.

Gezamenlijke licentie ontvangen

Alchemy Pay heeft op 27 februari aangekondigd dat het, samen met het platform BDPay van Berkah Digital, gezamenlijk licenties heeft verkregen van Bank Indonesia. Dit stelt beide bedrijven in staat om betere uitbetalingsmethoden aan te bieden en de daarmee gepaard gaande bedrijfskosten te verlagen.

Deze nieuwe regelgevende goedkeuring stelt fiat-naar-crypto-betalingsprovider Alchemy Pay in staat om zijn diensten in Azië verder uit te breiden.

Grensoverschrijdende overmakingsdiensten

Uit gegevens op de officiële website van Bank Indonesia blijkt dat Berkah Digital is opgenomen als betalingsdienstaanbieder in licentiecategorie 3. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn BDPay-platform, dat particuliere en zakelijke klanten lokale en grensoverschrijdende overmakingsdiensten biedt, evenals salarisadministratiediensten en overschrijvingen voor klanten via programmeerinterfaces voor bankapplicaties. Dit stelt gebruikers in staat om over te stappen naar 136 banken in Indonesië.

Alchemy Pay’s on-ramp cryptocurrency ondersteunt betalingen via Mastercard, Visa, Google Pay, Apple Pay en verschillende andere regionale mobiele portemonnees, waaronder BDPay. Het platform is momenteel actief in 173 landen.

Opgericht in 2018 in Singapore, is Alchemy Pay een prominent wereldwijd betalingsplatform voor crypto-naar-fiat transacties. Het staat bekend om zijn samenwerkingen met cryptoreuzen zoals Binance Exchange en exploiteert zijn eigen utility-token genaamd Alchemy Pay (ACH), dat is uitgegeven op de Ethereum-blockchain. ACH speelt een belangrijke rol in het Alchemy Pay-netwerk en wordt gebruikt voor transactiekosten, netwerkbeloningen en andere processen.

Exchange nieuws

BitFlyer Holdings neemt FTX Japan over en bereidt lancering van Crypto-ETF’s voor
Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli