Changpeng Zhao (CZ)
Exchange

Crypto-gemeenschap reageert op aftreden Binance CEO CZ

Het tijdperk van Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao als (misschien wel) de machtigste man binnen de crypto-industrie is voorbij. De voormalig leider van de grootste cryptobeurs ter wereld geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt en dat het voor Binance en de gemeenschap beter is dat hij het schip verlaat.

Nu is de discussie binnen de gemeenschap begonnen: is Changpeng Zhao een goedzak of een slechterik?

Gemengde gevoelens over Changpeng Zhao

De crypto-gemeenschap is het er nog niet over eens of Changpeng Zhao iemand is die we kunnen vertrouwen of niet… De populaire influencer Ran Neuner vraagt zijn ruim 700.000 volgers op Twitter wat zij hadden gedaan als ze in de schoenen van CZ stonden.

“Als jij CZ was en je terug in de tijd kon gaan, wetende dat er een boete van 4,3 miljard dollar boven je hoofd hing en een maximale gevangenisstraf van 18 maanden; zou je dan alsnog Amerikaanse klanten bediend hebben, de anti-witwasregelgeving aan je laars lappen, de grootste exchange ter wereld bouwen en eindigen waar Changpeng Zhao dat vandaag deed?”

Uiteindelijk moet nog maar blijken of Changpeng Zhao een positieve invloed op crypto geweest is. We weten immers nog niet precies wat er allemaal misging bij Binance. Al lijkt het duidelijk dat het beursplatform niet speelde met de tegoeden van klanten, zoals FTX dat wel deed.

Lady of Crypto claimt dan weer dat Changpeng Zhao onder de streep een positieve invloed is geweest voor de industrie. “Alles bij elkaar is Changpeng Zhao positief geweest voor de adoptie van crypto en de erkenning van de asset-klasse”, aldus Lady of Crypto.

Grote juridische strijd voor Binance

Binance ligt al langer onder vuur op meerdere plekken in de wereld. Zo verdween het dit jaar ook al uit Nederland, omdat het er niet in slaagde (of geen energie in stak) om een vergunning bij De Nederlandsche Bank te bemachtigen.

Gisteren werd aangekondigd dat Binance een schikking heeft getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een boete van 4,3 miljard dollar.

Waarom? Omdat Binance onder andere zou hebben toegegeven dat zij gebruikt zijn om geld naar Hamas te sturen. Verder is Binance er vele malen van beschuldigd dat ze ongeregistreerde effecten verhandelbaar zouden maken en dat ze social media influencers zouden betalen om digitale assets te promoten.

Nu is de strijd dus gestreden voor Changpeng Zhao en is het tijd voor de volgende leider van Binance om op te staan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Hong Kong stopt met accepteren licentieaanvragen van crypto-exchanges
Crypto.com gaat samenwerken met BTG Pactual voor bevordering cryptobank-ecosysteem in Latijns-Amerika
Hongkongse crypto-exchange BitForex offline na mysterieuze opname van $57 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen