Newsbit

ethereum, eth

Crypto-handelaren kopen massaal Ethereum

ethereum, eth

Het aantal ‘long posities’ die handelaren nemen op Ethereum bij de Bitfinex exchange is met 170% gestegen sinds eind februari.


Ether longs domineren cryptomarkten

Het aantal Ethereum long positities is blijven stijgen nadat het eind maart recordhoogtes bereikte.

Ondanks het feit dat flinke Bitcoin prijsstijgingen heeft geboekt, blijft het aantal open longposities laag voor de meeste crypto valuta’s. Dit is het geval sinds de crash van de cryptomarkt te midden maart.

Echter, er is 1 altcoin die er positief uitspringt. Sinds het breken van recordhoogtes op 26 februari, is de Ethereum/USD longs verhouding op de grote crypto Exchange Bitfinex met 170% gestegen. Hieruit blijkt dat de enorme Black Thursday-crash van half maart er niet in is geslaagd het positieve sentiment dat om de grootste altcoin ligt te doorbreken.

Ethereum long posities – Bron: Tradingview

Ethereum en Bitcoin longposities zijn de afgelopen weken aanzienlijk gegroeid. Ze nemen sinds het begin van 2019 gestaag toe.


Altcoin longs drogen op

De handelsactiviteit rond andere altcoins, is aanzienlijk opgedroogd. De enige twee munten waarvan de longposities gestaag blijven stijgen zijn Ethereum en Bitcoin. Het lijkt er op dat investeerders verwachten dat de BTC koers gaat stijgen door de Bitcoin halving en dat de ETH koers gaat stijgen door de aanstaande lancering van Ethereum 2.0.

Als we bijvoorbeeld naar Ripple bekijken dan zien we een hele andere trend. XRP laat al tijden lang zeer zwakke prijsprestaties zien. De munt ziet mede daarom het aantal long posities in een maand tijd met meer dan 40% dalen.

XRP longposities – Bron: Tradingview

Ook EOS zag het aantal long posities met 20% dalen en het aantal Tezos long posities daalde zelfs met 70 procent.

Het ziet er vooralsnog dus goed uit voor de twee grootste cryptocurrencies ter wereld. De vraag is nu of BTC en ETH de trend door kunnen trekken of dat andere altcoins de trend kunnen keren.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top