Hacker Hackerman
Hack

Crypto-handelsbedrijf Wintermute slachtoffer van $160 miljoen hack

Het is een groep van hackers gelukt om het cryptocurrency-handelsbedrijf genaamd Wintermute binnen te dringen. Hiermee wisten ze maar liefst $160 miljoen te stelen.

Diensten mogelijk enkele dagen offline

De cybercriminelen hadden een aanval uitgevoerd dat gericht was op de gedecentraliseerde financiële operaties van het in Londen gevestigde Wintermute. Het bedrijf biedt liquiditeit op verschillende grote crypto-exchanges en andere (crypto-)handelsplatforms. Ze hebben bevestigd dat ze desondanks de grote hack als bedrijf zijnde gewoon solvabel blijven.

De hackers wisten naar verluidt ongeveer 90 digitale activa te stelen. Verwacht wordt dat de diensten van het bedrijf vanaf vandaag enkele dagen offline zal zijn voor het nodige onderhoud. Op deze manier kan het gat gedicht worden zonder dat er meer schade kan worden aangericht. Nadat het gat gedicht is zullen de diensten weer worden opgestart.

Wintermute blijft volledig solvabel

Wintermute heeft laten weten dat iedereen die geld in het platform heeft zitten in principe niet bang hoeft te zijn voor een faillissement. Het bedrijf is nog steeds volledig solvabel. Toch mogen gebruikers wanneer zij dit liever hebben hun leningen terugroepen en hiermee hun geld uit het project trekken.

Het crypto-handelsbedrijf is wereldwijd een grote speler op de crypto-markt. Naar verluidt beheren ze meerdere honderden miljoenen aan digitale activa. Dagelijks verhandelen ze circa $5 miljard aan waarde. Het is nog niet bekend of het bedrijf al contact heeft opgenomen met de hackers en of er mogelijk een deel van de gestolen fondsen terug komt.

Hack nieuws

Munchables-hacker retourneert $62,8 miljoen in Ethereum
Groot beveiligingslek bij Curio leidt tot diefstal van $16 miljoen in digitale activa
ParaSwap pakt kritieke kwetsbaarheid aan en geeft crypto terug aan gebruikers
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?