Regulatie Nieuws

Crypto-indexfonds van Iconic goedgekeurd door financiële waakhond Malta

De financiële waakhond van Malta heeft groen licht gegeven voor het crypto-activa-indexfonds van Iconic Funds. Deze indexfonds zal hierdoor nu genoteerd worden op de Malta Stock Exchange.


Notering in komende dagen

Iconic Funds, een vermogensbeheerder, heeft inmiddels bevestigd dat zijn indexfonds in de komende dagen op de beurs zal plaatsen. Het fonds heeft de naam ‘BITA20 XA Crypto Asset Index Fund’ gekregen en belegt naar verluidt het grootste deel van zijn kapitaal in de top 20 cryptocurrencies, naast het storten van tokens op bepaalde uitzettende en rentedragende rekeningen.

Het fonds is bedoeld voor financiële instituten en grote beleggers, want het grote publiek komt naar verluidt niet in aanmerking om in het fonds te investeren. De CEO van Iconic Funds, Patrick Lowry, zegt het volgende over het nieuwe fonds:

“Waarde cryptowereld hypergefocust lijkt te zijn op de altijd ongrijpbare plek als Bitcoin ETF, hebben we besloten om voorop te blijven lopen en het Iconic BITA20 XA Crypto Asset Index Fund op een gereguleerde markt in Europa te noteren. Beleggers zijn actief op zoek naar toegang tot crypto die verder gaat dan alleen Bitcoin, en we hopen dat de notering van ons fonds professionele beleggers meer kansen geeft om blootstelling te krijgen aan de cryptomarkt.”


Bitcoin ETF en -Futures

Niet alleen in Malta is de overheid bezig met cryptocurrencies. Wereldwijd worden cryptocurrencies meer geaccepteerd. In de Verenigde Staten lopen inmiddels meerdere aanvraagprocessen voor Bitcoin (BTC) Futures. Enkele hiervan zijn hier al goedgekeurd en verwacht wordt dat dit aantal in de nabije toekomst toeneemt.

Zo is eerder deze week bijvoorbeeld de Bitcoin Strategy ETF van ProShares te handelen op de New York Stock Exchange, iets voordat BTC een hoogste prijs ooit bereikte van bijna $67.000.

Eerder heeft Iconic al een Bitcoin ETF gelanceerd op de Frankfurt Stock Exchange en de digitale effectenbeurs Xetra. Het bedrijf beweert echter dat het crypto-indexfonds het eerste in Europa zal zijn dat directe blootstelling biedt aan crypto-activa die op een gereguleerde markt zijn genoteerd, waarbij Coinbase als bewaarder zal optreden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten