Alone hacker in dark space
Exchange, Hack

Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange

Crypto-investeerders hebben hun digitale activa weggehaald bij crypto-exchange HTX (voorheen Huobi) na een exploit op 22 november. Tijdens deze aanval werden de diensten van de exchange onderbroken, wat leidde tot een totaal verlies van $30 miljoen.

Uitstroom van $258 miljoen na herstart HTX

Volgens gegevens van DefiLlama vertoonde HTX tussen 25 november – de dag dat de diensten werden hervat – en 10 december een netto uitstroom van ongeveer $258 miljoen. DefiLlama meldt dat de reserves van HTX bestaan uit 32,3% Bitcoin en 31,8% Tron, waarbij TRX de eigen valuta is van het Tron-netwerk, gelanceerd in 2017 door Justin Sun.

Op het moment van publicatie staat HTX op de 16e plaats in de ranglijst van grootste cryptobeurzen op basis van dagelijks handelsvolume, met een totaal van $1,6 miljard aan handelsvolume in de afgelopen 24 uur, volgens CoinMarketCap-gegevens.

Vier hacks in twee maanden: HTX, Poloniex en HECO in het vizier

Sinds de herstart op 25 november heeft HTX te maken gehad met vier hacks, evenals andere aan Sun gekoppelde entiteiten zoals crypto-exchange Poloniex en de HTX Eco Chain (HECO) bridge. De eerste HTX-hack vond minder dan twee weken na de naamswijziging plaats, waarbij een onbekende aanvaller op 24 september 2023 bijna $8 miljoen aan crypto stal. De grootste exploit was de Poloniex-exchange-exploit ter waarde van $100 miljoen op 10 november, naar verluidt veroorzaakt door een compromis met de privésleutel.

Op 22 november werd ook de HECO Chain-brug van HTX getroffen door een enorme inbreuk. Hackers brachten HECO in gevaar en stuurden minstens $86,6 miljoen naar verdachte adressen. In november bleek tevens de slechtste maand voor cryptodiefstal in 2023 te zijn, waarbij hackers en andere kwaadwillende actoren er vandoor gingen met maar liefst $363 miljoen aan onrechtmatig verkregen digitale activa. Na de herstart beloofde Justin Sun alle getroffen HTX-gebruikers volledige compensatie voor de verliezen en gaf aan dat er een lopend onderzoek gaande is.

Hack nieuws

Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Record-lage cryptoverliezen in April, ondanks enkele grote hacks
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?