Bitcoin

Crypto miner haalt $105 miljoen op om afval-energie te recyclen in Bitcoin

Dinsdag kondigde Stronghold Digital Mining een financieringsronde van $105 miljoen aan. Met het geld willen ze afval energie omzetten in Bitcoins.


Schone energie

De strijd voor door schone energie aangedreven cryptocurrency-mining ging dinsdag verder toen Stronghold Digital Mining een financieringsronde van $105 miljoen aankondigde. Het miningbedrijf heeft een elektriciteitscentrale in het afgelegen Kennerdell, Pennsylvania, die gebruikmaakt van alternatieve energiebronnen die net zo schoon zijn als waterkracht.

Het bedrijf uit Pennsylvania zet afval-kool om in energie. Deze energie kan vervolgens gebruikt worden om Bitcoin en andere cryptocurrencies te minen. Afvalkool staat gelijk aan waterkracht qua zijn milieu-impact aangezien het gerecyclede energie is.

“Een negatieve impact op het milieu is al lang een punt van kritiek op Bitcoin-mining, en terecht”, zei Beard in een verklaring. Hij voegde er het volgende aan toe:

“Ons eigendom van de Scrubgrass-fabriek in combinatie met de milieuvoordelen die aan de regio toekomen, stellen ons in staat om Bitcoin te minen tegen wat volgens ons de laagste kosten in de industrie zijn. Daarnaast leveren we een transformationele bijdrage aan het milieu.”

Het bedrijf beschrijft zichzelf als een “verticaal geïntegreerde” miner. Dit betekent dat het niet alleen zijn eigen mininghardware bezit, maar dat het ook een elektriciteitscentrale bezit.


Kritiek op de milieu impact van Bitcoin-mining

De CO2-voetafdruk van de Bitcoin-miningindustrie is de afgelopen maanden onder meer publieke controle gekomen. Half mei kondigde Elon Musk aan dat Tesla Bitcoin niet langer als betaalmethode zou accepteren vanwege milieuoverwegingen. Musk zei later dat Tesla de betalingen zou hervatten zodra de miningindustrie 50% schone energie verbruikt. Eerder deze maand bekritiseerde senator Elizabeth Warren Bitcoin vanwege de negatieve impact op het milieu.

Door zichzelf te promoten als een “milieu-vriendelijk” miningbedrijf, probeert Stronghold het verhaal rond de milieu problemen tegen te gaan.

“Afval kool-branden hebben de afgelopen honderd jaar grote schade aangericht in mijn thuisstaat Pennsylvania”, zei Bill Spence, covoorzitter van Stronghold. Hij voegde er het volgende aan toe:

“Simpel gezegd, gebruiken we 21e-eeuwse cryptominingtechnieken om de gevolgen van de 19e en 20e-eeuwse kolenwinning in enkele van de meest ecologisch verwaarloosde regio’s van de Verenigde Staten te verhelpen.”

Dit soort ontwikkelingen zijn geweldig nieuws en laten zien dat de cryptowereld sneller kan schakelen dan enig andere markt.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?