Bitcoin Nieuws

Crypto miners sturen duizenden Bitcoin naar Binance

De Chinese miningpool ‘1THash’ heeft de afgelopen dagen een aanzienlijk deel van zijn Bitcoin tokens naar crypto beurzen gestuurd. Volgens gegevens van Julio Moreno, een auteur van CryptoQuant, zijn er sinds 17 januari 5.592 BTC overgedragen van 1THash naar Binance.

Mining pool stuurt voor $120 miljoen aan BTC naar Binance

In slechts drie dagen zag 1THash een enorme uitstroom BTC tokens bij de miners waarbij 5.732 BTC (ter waarde van $120,1 miljoen) de reserves van de miningpool verlieten in twee afzonderlijke transacties. De eerste transactie, die plaatsvond op 17 januari, was er eentje van 2.396 BTC, terwijl de tweede plaatsvond op 19 januari en een transactie was van 3.335 BTC. Na deze enorme uitstroom heeft 1THash momenteel geen BTC reserves meer.

De 2.256 BTC van de eerste transactie werden naar drie verschillende adressen gestuurd voordat ze naar Binance werden verzonden. Het eerste adres ontving de tokens op 17 januari en mengde ze vervolgens met andere tokens voordat alles op 19 januari naar de andere adressen werd gestuurd. De tweede transactie van 3.335 BTC werd rechtstreeks naar Binance gestuurd.

Wat is de reden van de enorme transacties?

De motivatie achter deze transacties is niet bekend. Het is echter vermeldenswaard dat we miningpools al vaker zulk soort grote transacties hebben zien doen in het verleden. Echter, aangezien de tokens naar een crypto beurs zijn gestuurd zou dit kunnen betekenen dat de miningpool de munten wil verkopen. Volgens analisten is het aantal BTC niet groot genoeg om de Bitcoin koers negatief te beĆÆnvloeden.

Het is trouwens ook vermeldenswaard dat in vergelijking met andere mining-groepen zoals Foundry USA, Antpool en F2Pool, 1THash weinig bijdraagt aan de gecombineerde wereldwijde BTC-hashrate. Met een geschatte hashrate van 641,21 PH/s, heeft 1THash een bijdrage van 0,32% aan de cumulatieve hashrate van alle miningpools, op de 15e plaats op de ranglijst van pools, volgens gegevens van BTC Explorer.

Bitcoin nieuws

Coinhub Bitcoin ATM komt met crypto-wallet
Parabolische rally voor Bitcoin aanstaande?
Komt de hegemonie van de Amerikaanse dollar ten einde?
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
XRP koers van 589 dollar in aantocht?