Nieuws

Nieuws

Crypto mining pool van SBI van plan om openbaar te gaan

De Japanse financiele gigant SBI Holdings is van plan om zijn mining-dochteronderneming, SBI Crypto, open te stellen voor het grote publiek.


11e plaats wereldwijd

De cryptocurrency miningpool staat op dit moment op de 11e plaats wereldwijd en is operationeel sinds augustus van 2017. Het is hiermee een grote miningpool, die zich focust op Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV). Met deze crypto’s maken ze op dit moment circa $0,38 per terahash per dag, per crypto. Dit komt doordat het bedrijf een samenwerking aangegaan is met het Duitse ‘Northern Data AG’ en de Amerikaanse datacenteroperator ‘Whinstone US’.

Voorafgaand aan deze samenwerking met bovengenoemde bedrijven, vat de aankondiging van SBI de mijnactiviteiten van het bedrijf tot nu toe als volgt samen:

“SBI Crypto is sinds augustus 2017 bezig met self-mining van digitale activa in overzeese mijnbouwbedrijven en blijft zijn schaal uitbreiden. Het bedrijf zal zijn huidige mijnvermogen van ongeveer 1,1 EH / s gebruiken om de pool te ondersteunen en stabiliteit te bieden.”


SBI Holdings en cryptocurrencies

In eerste instantie is de pool voornamelijk bedoeld voor instituten. Toch is het bedrijf van plan om de pool nu voor iedereen beschikbaar te stellen, zonder dat hiervoor een account voor hoeft te worden aangemaakt. De service wordt vervolgens in de 3 volgende talen aangeboden: Engels, Mandarijn en Japans.

Hiermee breidt SBI Holdings zijn cryptocurrency-services nog verder uit. Het bedrijf is dan ook zeker een bekende binnen de crypto-wereld en biedt inmiddels meerdere crypto-gerelateerde diensten aan via een aantal dochterondernemingen. Een voorbeeld hiervan is de Bitcoin-uitleendienst via SBI VC Trade.

Afgelopen december kondigde SBI een gezamenlijk crypto-gerelateerd project aan met de belangrijkste effectenbeurs van Zwitserland, SIX Swiss Exchange, en heeft onlangs gesuggereerd op verdere crypto-gerelateerde ondernemingen in samenwerking met buitenlandse financiële bedrijven in de nabije toekomst. Het bedrijf zet hiermee aanzienlijk grote stappen binnen de crypto-wereld en heeft de volste vertrouwen in een toekomst voor de relatief nieuwe digitale activaklasse.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten