Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Crypto-platform Bitpanda moet personeel laten gaan

Bitpanda, het crypto- en aandelenplatform uit Oostenrijk, heeft laten weten dat ook zij een deel van hun personeel moeten ontslaan.

Terugdringen personeelsbestand

De huidige marktsituatie is naar verluidt de grootste boosdoener geweest gedurende het nemen van dit besluit. Diverse crypto-projecten zijn de afgelopen weken aanzienlijk in waarde gedaald.

Dit heeft ertoe geleid dat Bitpanda nu zijn personeelsbestand moet terugbrengen naar circa 730 mensen. Dit betekent dat het bedrijf 250 tot 300 werknemers zal moeten ontslaan.

‘The Way Forward’

Het crypto-platform heeft een aankondiging online gezet met de titel ‘The Way Forward’. Hierin wordt de noodzaak benadrukt om ‘robuust goed gekapitaliseerd’ te zijn gedurende onzekere marktomstandigheden. Hierover verklaarde ze het volgende:

Het is een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing en we zijn ervan overtuigd dat het nieuwe organisatieontwerp ons zal helpen om als bedrijf meer gefocust, effectiever en sterker te zijn.

Ondersteuningspakketten

Werknemers die ontslagen worden zullen ondersteuningspakketten krijgen, waaronder ondersteuning voor geestelijke gezondheidszorg, referenties en een programma voor werknemersbijstand.

Tot slot onthulde Bitpanda dat ze met problemen te kampen hadden met betrekking tot interne processen en infrastructuur gedurende de laatste bullrun. Hierdoor hadden ze aanzienlijke problemen om nieuwe toetreders aan boord te krijgen. Hierover verklaarde ze het volgende:

Wij bereikten een punt waarop meer mensen toetreden ons niet effectiever maakten, maar in plaats daarvan coördinatie-overheads creëerden, vooral in deze nieuwe marktrealiteit. Als we nu terugkijken, realiseren we ons dat onze wervingssnelheid niet duurzaam was. Dat was een fout.

Exchange nieuws

Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’ CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten