Altcoin, Worldcoin

Crypto-project dat ogen scant ontvangt investering van $100 miljoen

Volgens een rapport zit iris-scan crypto-project WorldCoin midden in een verhoging van $100 miljoen zit, waardoor de waardering ervan naar $3 miljard zal gaan.


Geruchten over flinke investeringsverhoging

Volgens het rapport in The Information, dat anonieme bronnen citeert, omvat de ronde financiering van durfkapitaalbedrijven Andreessen Horowitz en Khosla Ventures. 

De startup, die in oktober in de schijnwerpers kwam te staan, had een Series A-financieringsronde onder leiding van Andreessen. Deze omvatten ook Digital Currency Group, Coinbase Ventures en Multicoin, FTX-oprichter Sam Bankman-Fried en LinkedIn mede-oprichter Reid Hoffman.

WorldCoin is mede opgericht door Sam Altman, de voormalige president van incubator Y Combinator in Silicon Valley. Het is soortgelijk aan andere cryptoprojecten, zoals Circles en Proof of Humanity, die werken aan vergelijkbare initiatieven.

De fondsen, die Worldcoin nog niet heeft bevestigd, zijn hard nodig. Bloomberg merkte vorige week op dat het op de pauzeknop had gedrukt voor activiteiten in zeven van de ongeveer 20 landen waarin het actief was. Dit werd besloten “nadat lokale aannemers vertrokken of regelgeving zakendoen onmogelijk maakte”. Het begon ook smartphones te vereisen voor aanmeldingen. Hierdoor werd toegang werd beperkt in landen waar klaptelefoons nog steeds de norm zijn.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Wat is WorldCoin?

Hoewel de meeste cryptocurrencies over de grenzen heen kunnen reiken zonder veel overheidsinkoop, is WorldCoin niet het typische cryptobedrijf. Om te verifiëren dat een persoon in aanmerking komt voor de gratis tokens, gebruikt het “de Orb”. Dit is een apparaat dat irissen scant om er zeker van te zijn dat ze allebei echt zijn en nog niet zijn gescand.

Volgens de startup is er geen andere persoonlijke informatie van noodzaak om gescand te kunnen worden. De afbeelding wordt omgezet in gegevens en vervolgens direct verwijderd. Toch voerde privacy-icoon Edward Snowden aan dat deze mogelijk misbruikt zou kunnen worden omdat de hashes van die scans worden opgeslagen. “Hashes die overeenkomen met toekomstige scans”, twitterde hij in oktober. “Maak geen catalogus van oogballen” werd hier aan toegevoegd. Altman reageerde via de volgende tweet:

“Experimenteren met nieuwe benaderingen van privacy en identiteit lijkt me goed. Iedereen kan beslissen wat hij wel en niet wil gebruiken.”

De hoop voor WorldCoin is dat mensen zullen besluiten de scan te halen. Volgens Bloomberg heeft het al 450.000 mensen gescand in ongeveer 20 landen. Met nog eens $100 miljoen zouden ze nog veel meer oogballen moeten kunnen krijgen.