Bitcoin

Crypto-salarissen worden steeds populairder

Het komt steeds vaker voor dat salarissen gedeeltelijk of volledig in cryptocurrencies uitbetaald worden. Een veel gebruikte crypto hiervoor is Bitcoin, maar ook diverse altcoins worden vaak ingezet.


Voordelen gebruik crypto’s

Het gebruik van cryptocurrencies als uitbetaling van loon kan dan ook voordelen met zich meebrengen. Wanneer de gekozen cryptocurrency blijft stijgen na het uitbetalen ervan bijvoorbeeld, groeit de hoogte van het loon. Uiteraard kan de markt niet alleen maar omhoog gaan, en kan dit zelfde proces er ook voor zorgen dat het loon juist minder waard wordt.

Sommige zien het ook direct als investering. Het kan voorkomen dat een deel van het loon niet gebruikt hoeft te worden voor het betalen van rekeningen. Door dit deel automatisch om te zetten in crypto, kan dit helpen bij het opbouwen van vermogen.


Steeds populairder

In 2021 is het aantal personen dat zich (voor een deel of volledig) laat uitbetalen in cryptocurrencies significant toegenomen. Het is een populaire trend geworden. Ook bekende sporters als Lionel Messi, Odell Beckham Jr. en Aaron Rodgers hebben inmiddels cryptobetalingen geaccepteerd.

Hiernaast hebben ook diverse Amerikaanse politici verklaard dat zij hun salaris in Bitcoin zouden accepteren. Een ander bekend persoon is de burgemeester van Miami die heeft laten weten dat hij zijn salaris in BTC zou accepteren. Het is hiermee een populaire trend geworden. Het is nog niet bekend of deze trend zich in de komende jaren zal voortzetten, maar de eerste stappen lijken gezet te zijn.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins