Hack Cyber Attack
Hack

Crypto-scamproject Humanized AI laat slachtoffers achter zonder geld

Een cryptoproject genaamd Humanized AI (HMZ), dat de belofte had om een revolutie in de interactie tussen kunstmatige intelligentie (AI) en menselijke perceptie te veroorzaken, is plotseling van het internet verdwenen. Hierdoor zijn de investeerders die hoopten op een innovatieve doorbraak, beroofd van hun geld.

173 Ethereum opgehaald in slechts één maand tijd

In een tijdsbestek van slechts één maand wist het project een aanzienlijk bedrag van 173 Ethereum (ETH) op te halen, wat neerkomt op ongeveer $665.000. Dit indrukwekkende bedrag werd verzameld vóórdat het project zonder enige waarschuwing uit de digitale wereld verdween.

Cyvers, een Web3-beveiligingsplatform, heeft Humanized AI geïdentificeerd als een frauduleus schema. Deze conclusie werd getrokken nadat zowel de website als de sociale media-accounts van het project onbereikbaar werden, waardoor er ernstige twijfels ontstonden over de legitimiteit van hun activiteiten.

Nieuw systeem geïntroduceerd

Het project had een nieuw ‘kwantificeer-om-te-verdienen’-systeem geïntroduceerd, dat gebruikers verleidde met HMZ AI-cryptotokens in ruil voor hun bijdrage aan het verwerken van data. Dit initiatief beoogde de betrokkenheid en participatie van gebruikers te verhogen door beloningen uit te keren in de vorm van het eigen token van het project.

Na een succesvolle fondsenwervingscampagne, heeft het team achter Humanized AI echter snel het verzamelde geld overgemaakt naar een geautomatiseerde crypto-uitwisseling en vervolgens hun digitale sporen uitgewist. Cyvers heeft de beweging van het ingezamelde geld zorgvuldig gedocumenteerd, waarbij de HMZ-tokens werden verplaatst naar gedecentraliseerde financieringsplatforms (DeFi) alvorens naar een specifiek adres te worden overgemaakt.

Verdwijning zorgt voor grote onrust

Cyvers bevestigde: “Ze hebben ongeveer 173 ETH, ofwel $665.000, verzameld tijdens een verkoop van één maand. Het HMZ-token werd aangeboden op DeFi-platforms en vervolgens overgemaakt… Daarnaast is de $665.000 gedeponeerd op de eXch-beurs.”

De plotselinge verdwijning van Humanized AI heeft voor grote onrust gezorgd binnen de cryptogemeenschap. Dit voorval benadrukt de risico’s van investeringen in de cryptosector en dient als een waarschuwing voor investeerders om grondige due diligence uit te voeren alvorens te investeren in projecten die innovatief lijken, maar onbewezen zijn.

Hack nieuws

Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Record-lage cryptoverliezen in April, ondanks enkele grote hacks
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?