2024 stijg
Blockchain

Crypto trends: Memecoins, Real World Assets en AI domineren de eerste helft van 2024

Met het einde van de eerste helft van 2024 in zicht, zijn er drie belangrijke trends die de markten stimuleren: memecoins, real world assets (RWA) en kunstmatige intelligentie (AI). Het is vooral opvallend dat memecoins zo sterk presteerden in 2024. Dat geeft aan dat het op dit moment nog ontbreekt aan een echt narratief binnen de crypto-wereld.

Memecoins boeken een winst van meer dan 1.800%

In de eerste helft van 2024 explodeerde de winstgevendheid van memecoins, met een gemiddeld rendement van 1.834%. Nieuwe tokens zoals Brett (BRETT) en BOOK OF MEME (BOME) wisten de verbeelding en portemonnee van investeerders te winnen, waarbij BRETT maar liefst 14.353,54% steeg ten opzichte van de introductieprijs.

“Hoewel het natuurlijk niet verstandig is om alles op memes (of een andere sector) te zetten, is het wel zo dat op dit moment de fondsen en het volume zich bij memes bevinden. Wie hier niet op is ingesprongen heeft een grote kans gemist,” aldus MacroCRG.

RWA en AI schitteren

Real World Assets (RWA) kwamen naar voren als de op een na meest winstgevende sector, met een rendement van 213,49%. Vooraanstaande namen uit de traditionele financiële wereld, waaronder BlackRock, hebben deze sector aanzienlijk voortgestuwd.

De prestaties van RWA werden versterkt door de aanzienlijke tokenisatie van activa en positieve discussies over regelgeving. Deze trend verbindt blockchaintechnologie met tastbare activa, waardoor digitale assets worden geïntegreerd met de fysieke wereld.

Ook de AI-sector liet sterke prestaties zien, met een gemiddeld rendement van 71,56%, en staat daarmee op de derde plaats. Tokens zoals Arkham (ARKM) en AIOZ Network (AIOZ) behaalden indrukwekkende winsten, wat de groeiende integratie van AI met blockchain-technologie benadrukt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Arkham of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren