Nieuws, Trending

Crypto verzamelobjecten kunnen nu via de Opera Wallet worden verstuurd

Vanaf de nieuwe Opera Wallet update kunnen gebruikers nu crypto verzamelobjecten,  zoals CryptoKitties, versturen naar andere Opera Wallet gebruikers. 

Primeur

Deze nieuwe functie is een primeur in de crypto-industrie, hoewel sommige andere crypto wallets ook ondersteuning bieden voor verzamelobjecten. Het versturen van deze verzamelobjecten zou nog niet mogelijk zijn. Opera gelooft dat een steeds groter deel van het menselijk leven naar de online wereld gaat. Dat geldt dan ook voor een gedeelte van de verzameling van dingen.

Trend is pas net begonnen

Het resultaat van deze invalshoek is dat de gebruikers van de Opera Wallet nu hun crypto-verzamelobjecten naar andere gebruikers kunnen versturen mits zij gebruik maken van een digitale marktplaats en bij de ruiltransactie het eigendom overdragen. Volgens Opera is de trend van crypto-collectibles nog maar net begonnen. Hoe meer de technologie zich ontwikkelt en het systeem gebruiksvriendelijker wordt, zullen online-diensten zoals games steeds meer geaccepteerd worden.

Ethereum standaard

CryptoKitties of andere cryptoverzamelobjecten bestaan doordat de Ethereum ERC-721 standaard voor niet fungibele tokens bestaat. Deze standaard zorgt ervoor dat ieder verzamelobject een specifieke kenmerk heeft waardoor deze kan verschillen van andere tokens. Verder is Opera begonnen met verdere updates. Zo zal de crypto wallet in de nabije toekomst transactiemeldingen aan gaan bieden. Volgens Opera zullen de transacties van gebruikers hierdoor beter worden bewaakt en hen hun status en wanneer voltooid zal aangeven. Hetzelfde geldt voor die gebruikers die betalingen ontvangen, ongeacht of dit tokens of collectibles zijn.