engeland
Regulatie

Crypto-voorstander Liz Truss wordt de nieuwe Britse premier

Liz Truss heeft de verkiezing gewonnen met 57,4% van de stemmen en wordt de volgende premier van het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwe premier

Na een race om het leiderschap van de Conservatieve Partij versloeg staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken, Gemenebestzaken en Ontwikkelingszaken Liz Truss voormalig minister van Financiën Rishi Sunak en wordt de volgende premier van het Verenigd Koninkrijk.

Boris Johnson, die sinds 2019 premier was, zal binnenkort aftreden. Truss won de verkiezingen met 57,4% van de stemmen van de leden, vergeleken met Sunak’s 42,6%.

Tijdens haar ambtsperiode pleitte Truss voor een anti-regulerende benadering van digitale activa. Ze zei in 2018 dat het VK “cryptocurrencies zou moeten verwelkomen op een manier die hun potentieel niet beperkt.”

In haar rol als staatssecretaris voor Internationale Handel lanceerde ze in 2020 ook een digitaal handelsnetwerk dat onder meer fintech-bedrijven promoot.

Het is onduidelijk hoe de eerdere beleidsposities van Truss over crypto haar toekomstige standpunten als premier kunnen beïnvloeden. Ze zei maandag dat ze “een gedurfd plan” had om de belastingen te verlagen en de Britse economie te laten groeien.

De regering overweegt momenteel wettelijke paden om stablecoins en de rol van crypto in het land te reguleren. Koningin Elizabeth II zal Truss naar verwachting dinsdag formeel aanstellen als de volgende premier nadat ze het ontslag van Johnson heeft aanvaard.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins