payment
Nieuws, Trending

Crypto-wallet slimmekaart-maker Tangem krijgt flinke investeringDe in Zwitserland gevestigde cryptocurrency smardcard wallet-fabrikant Tangem heeft €13 miljoen binnen weten te halen. Dit door een investering vanuit de Japanse financiële reus SBI Group.


Tangem

Tangem is een startup dat gevestigd zit in Teufen, Zwitserland. Zij omschrijven hun cryptocurrency-opslagproduct als een slim bankbiljet dat is bedoeld voor digitale activa. Dit slimme bankbiljet maakt het vervolgens mogelijk om fysieke transacties buiten de keten te gebruiken.


Verhogen van crypto-adoptie

Volgens Tangem biedt deze nieuwe technologie de mogelijkheid om cryptocurrency-adoptie te vergroten. Zo kan het helpen bij stablecoins, ICO’s, digitale identiteit en meer.SBI Group

Volgens SBI Group kan deze relatief goedkope en robuuste hardwarewallet de vraag naar cryptocurrency-assets stimuleren. Volgens hen is deze smartcard van Tangem een zeer veilige en betaalbare optie en belangrijk hulpmiddel om de adoptie van digitale assets te versnellen.


Eigen crypto-wallet

Hiernaast heeft SBI Group in samenwerking met het Deense bedrijf Sepior een eigen cryptocurrency-wallet ontwikkelt. Deze wallet zou specifiek bedoeld zijn voor de exchange van SBI zelf. Hierdoor is SBI Group niet nieuw in deze sector en laten zij zien dat zij de sector serieus nemen.