Nieuws, Trending

Financiële dienstverlener SBI Group heeft cryptowallet ontwikkelt

De Japanse financiële dienstverlener SBI Group en het Deense bedrijf Sepior ApS voor cryptografie hebben samen een crypto-portemonnee ontwikkeld.  Deze portemonnee moet voor veilige transacties op het cryptocurrencies exchange platform van SBI, VCTRADE zorgen.

Uitbreiding van het portfolio

De SBI Group richt zich in de afgelopen tijd op veel nieuwe technologieën als FinTech, Internet of Things (Iot), Kunstmatige Intelligentie (AI), etc. Dit jaar heeft SBI naar verluidt meer dan $533 miljoen (€467 miljoen) in de blockchain- en AI-sectoren geïnvesteerd. Hiermee breidt SBI zijn portfolio flink uit.

Licentie

De 2 bedrijven hebben een overeenkomst getekend om Sepior’s Threshold-Sig Wallet Security-technologie in de vorm van een licentie te geven en gezamenlijk een portemonnee te ontwikkelen. Deze portemonnee is vervolgens bedoeld om online content en transacties te beveiligen op SBI’s handelsplatform voor digitale valuta VCTRADE. SBI wil met deze stap zoeken naar nieuwe standaarden voor beveiliging voor crypto-exchanges. Dit doen zij gedeeltelijk door de ontwikkeling van effectiever sleutelbeheer en beveiliging. De gepatenteerde Threshold Wallet-technologie van Sepior maakt een snellere ondertekening mogelijk van transacties waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Tevens elimineert het de noodzaak dat een apparaat of entiteit op elk moment over de volledige privésleutel beschikt, waardoor het onmogelijk wordt om een aanval tot diefstal van de sleutel te leiden. De huidige directeur van SBI Holdings, Yoshitaka Kitao, gaf commentaar op de technologie: “Na uitgebreid onderzoek stelde ons veiligheidsonderzoeksteam vast dat drempelsignaturen op basis van multiparty-berekening (MPC) ons gewenste niveau van beveiliging, prestaties en schaalbaarheid bieden dat nodig is om transacties te beheren voor ons groeiende klantenbestand voor SBI Virtual Currencies.”

MoneyTap

Eerder deze maand ging de PayPal-betaalapp MoneyTap live in Japan. De service is ontwikkeld door Ripple en SBI Holdings en zal de blockchain-oplossing xCurrent van Ripple gebruiken om binnenlandse bank-naar-bank overschrijvingen in “real time” mogelijk te maken. In de praktijk duurt het slechts enkele minuten voordat het geld daadwerkelijk is overgemaakt.