KeepKey

KeepKey-wallet

De KeepKey is een zeer veilige hardware wallet die is gelanceerd in 2015. Net als de TREZOR en de Ledger Nano S is het apparaat gemakkelijk te installeren. Daarnaast heeft het apparaat een aantal unieke functies die de concurrenten niet hebben, waaronder de “ShapeShift” integratie. Hierdoor is deze hardware wallet een uitstekende keuze is voor zowel nieuwe als ervaren cryptocurrency gebruikers.

De KeepKey onderscheidt zich in design en gebruikte materialen, met een groot digitaal scherm en een metalen body. Door dit grote scherm is het verifiëren van adressen en bevestigen van transacties een fijne ervaring. Mede door dit grotere scherm is dit apparaat ook de grootste van de bekendere hardware wallets, zoals de Ledger Nano S en de TREZOR One.

Unboxing

Voordat je de KeepKey wallet opent is het verstandig om de verpakking te controleren. De verpakking van een KeepKey moet namelijk altijd een seal hebben. Officiële dealers van hardware wallets zullen nooit een wallet verkopen zonder een gesealde verpakking. De seal is belangrijk omdat je zo weet dat er nog nooit iemand de verpakking heeft geopend. Je weet dus zeker dat er geen software op je KeepKey staat die jouw cryptotokens kan stelen.

Het doosje van de KeepKey is mooi, strak en professioneel ogend vormgegeven. De verpakking doet een beetje denken aan die van een Samsung smartphone. In het doosje zit een magneetje waardoor hij altijd goed sluit.

Bij het openen van het doosje zie je direct de KeepKey. Wanneer je de KeepKey uit het doosje haalt vind je de overige componenten zoals de USB-kabel, de handleiding en de recovery sheet. De meegeleverde nylon USB-kabel heeft een prettige lengte en is gevlochten. Hierdoor is de kabel net dat beetje extra beschermd en geeft het een meer premium gevoel. Daarnaast is de kabel één (1) meter lang. Dit is mooi meegenomen, want hierdoor heb je net dat beetje extra ruimte. Handig voor de desktop-gebruikers onder ons.

Installeren van de software

Het installeren van de KeepKey is, net als andere hardware wallets, vrij eenvoudig. Hieronder vind je een stappenplan.

Stap 1. Download de KeepKey software
Om van de KeepKey gebruik te kunnen maken moet je als eerste de (gratis) software van KeepKey zelf downloaden. Deze heet de KeepKey Client en kun je installeren door in Google Chrome naar de volgende link te gaan: https://chrome.google.com/webstore/detail/keepkey-client/idgiipeogajjpkgheijapngmlbohdhjg. Deze link stuurt je door naar de KeepKey Client (software) in de Google Chrome Webstore.

Stap 2. Het installeren van de software

Wanneer je bij de KeepKey client bent gekomen in de Google Chrome Webstore is deze eenvoudig te installeren door op de knop ‘Toevoegen aan Chrome’ te drukken. Hierna wordt deze automatisch geïnstalleerd en ben je klaar met het installeren van de KeepKey software! Het installeren van de software gebeurt dus letterlijk in slechts een aantal clicks.

Installeren en instellen van de KeepKey

Stap 1. Sluit de KeepKey aan op jouw laptop of desktop computer
Om te beginnen moet je de KeepKey-wallet aansluiten op jouw computer.

Stap 2. Start de KeepKey client op
Om verder te gaan met het installeren en gebruiken van de hardware wallet moet de software van de KeepKey, de KeepKey client, worden opgestart.

Stap 3. Update jouw KeepKey
Het kan zijn dat er gevraagd wordt om jouw KeepKey een update te geven. Indien dit het geval is zal je een melding ontvangen bij het aansluiten van de KeepKey. Krijg je geen melding? Top! Dan kun je deze stap negeren. Het updaten van jouw KeepKey gaat eenvoudig door een aantal keer door te klikken. Dit proces duurt slechts 1 á 2 minuutjes.

Stap 4. Initialiseer jouw KeepKey
Nu gaan we beginnen met het instellen van jouw KeepKey. Wanneer jouw KeepKey succesvol is geüpdatet wordt er gevraagd om jouw hardware wallet te initialiseren. Doe dit door op de groene knop ‘Initialize KeepKey’ te drukken.

Stap 5. Het kiezen van een naam (label)
De volgende stap is het kiezen van een naam voor jouw KeepKey, dit wordt ook wel een label genoemd. Dit kan van alles zijn, kies dus een naam waar jij blij van wordt!

Stap 6. Kies een pincode
Nu is het instellen van een pincode aan de beurt. Op het scherm van de KeepKey zie je nu 9 cijfers in willekeurige volgorde. Nu kun je je eigen pincode instellen. Als je deze hebt gekozen, druk dan op ‘Choose PIN’.

Stap 7. Schrijf de recovery woorden op
Als je op de knop ‘Choose PIN’ hebt gedrukt, krijg je 12 woorden te zien. Dit zijn jouw recovery woorden. Schrijf deze op de bijgeleverde recovery sheet. Deze 12 woorden zijn de enige manier om jouw opgeslagen munten terug te halen als je KeepKey kapot gaat of gestolen wordt. Sla deze dus op een veilige plek op!

Stap 8. Gelukt!
Gefeliciteerd! Het is je nu gelukt om jouw KeepKey te installeren. De KeepKey is nu klaar om gebruikt te worden.

Hoe zet je cryptocurrencies op je KeepKey?

Via de KeepKey Client kun je heel gemakkelijk cryptocurrency op jouw KeepKey zetten of versturen naar anderen. Als je een cryptocurrency zoals Bitcoin (BTC) wilt ontvangen kun je dit doen door eenvoudig op ‘Receive Bitcoin’ te drukken wanneer je bent ingelogd op de client.

Op het scherm wordt vervolgens een QR-code en een specifieke BTC adres weergegeven. Aan jou de keus om de QR-code of het adres te gebruiken. Dit adres wordt vervolgens ook op de KeepKey zichtbaar.

keepkey code

Welke cryptocurrencies ondersteunt de KeepKey?

De KeepKey ondersteunt standaard 45 verschillende cryptocurrencies. Grote crypto’s als Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Tether en Dash worden allemaal ondesteund. Met de hardware wallet kun je de cryptotokens verzenden, ontvangen en natuurlijk opslaan.

Door de integratie van ShapeShift kunnen gebruikers van de KeepKey moeiteloos wisselen tussen Bitcoin, Ethereum en andere crypto’s, direct op de KeepKey zelf. De cryptomunten hoeven dus niet eerst omgewisseld te worden op een crypto exchange. Dit zorgt voor veel gebruikersgemak.

keepkey crypto tokens

Specificaties

De KeepKey heeft net zoals de TREZOR ONE een Micro-USB 2.0 aansluiting. De KeepKey is groter dan de Ledger en de Trezor wallets. Dat zorgt er ook gelijk voor dat het scherm van de wallet een stuk groter is. Hierdoor kun je alles zeer duidelijk zien, wat volgens ons toch wel een voordeel is.

Ervaringen en de conclusie

Het installeren en gebruiken van de KeepKey is heel gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Het installeren duurt slechts enkele minuten. De grootste concurrenten van de KeepKey zijn de TREZOR en de Ledger Nano S. De KeepKey is de goedkoopste van de drie. Dat is echter niet terug te zien in de bouwkwaliteit, want deze is erg goed. Tevens wordt de KeepKey mooi en professioneel gepresenteerd.

Doordat de bouwkwaliteit van de KeepKey erg goed is en niet te licht is, voelt het product als premium aan. Ook de bijgeleverde USB-kabel is van goede kwaliteit en heeft een fijne lengte waardoor ook desktop gebruikers er gemakkelijk mee overweg kunnen.

Wij beoordelen de KeepKey met 4 van de 5 sterren. Zeer goed gedaan!