Exchange Nieuws

Cryptobedrijf Bakkt wil naar de beurs van New York

Het cryptocurrency-platform van Bakkt is naar verluidt van plan om naar de beurs van New York te gaan. Vanaf aanstaande maandag zal het gaan handelen als een beursgenoteerd bedrijf aan deze New York Stock Exchange (NYSE).


Bakkt is aanzienlijk gegroeid

In 2018 werd Bakkt gelanceerd doort de Intercontinental Exchange. Dit is in feite het moederbedrijf van de New York Stock Exchange. Destijds werd Bakkt gelanceerd als crypto-bewaarder. Het bedrijf bewaard dan ook Bitcoin (BTC) op een veilige manier voor grote investeerders, via cold-storage devices.

Sinds de lancering in 2018 is het bedrijf echter flink gegroeid. Naast het aanbieden van de crypto-bewaarservice waar ze oorspronkelijk mee begonnen zijn, bieden zee nu een gehele digitale activamarktplaats aan. Ook bieden ze een Bitcoin-futures-handelsservice aan voor hun gebruikers en hebben ze een inmiddels een mobiele applicatie waarmee gebruikers hun Bitcoin kunnen uitgeven aan alledaagse producten.


Fusie is voltooid

Naar verluidt heeft Bakkt een fusie voltooid met het bedrijf ‘VPC Impact Acquisition Holdings’. Naar verluidt krijgt het bedrijf de tikker ‘BKKT’ op de beurs van New York. Dit VPC Impact Acquisition Holdings is een “blanco cheque”-bedrijf. Dit houdt simpelweg in dat het geen ander bedrijfsplan heeft dan het overnemen van andere bedrijven om hen vervolgens te helpen om naar de beurs te gaan.

Afgelopen januari liet Bakkt al weten dat zij plannen hadden om naar de beurs te gaan. Dat deze stap nu dan ook genomen wordt is hiermee zeker geen geheim. Ook is het zeker geen onverwacht besluit geweest.


Samenwerking met Google

Bakkt heeft afgelopen week aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met Google. Deze samenwerking zal gebruikers naar verluidt in staat stellen om hun cryptocurrencies uit te geven met de Bakkt Visa-betaalpas, maar dan bij de wereldwijd miljoenen verkopers op Google Pay.

Hiernaast zal Bakkt de Google Cloud nu gaan gebruiken om hun nieuwe analyses mee te bouwen, inclusief het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en geolocatie. Dit zal in de toekomst voor een betere service moeten leiden voor de gebruikers van het platform.

Vanaf maandag aanstaande zouden beleggers al kunnen investeren in iets dat hen nog dichter bij Bitcoin brengt dan aandelen in Bakkt, namelijk de eerste Bitcoin-futures-ETF.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten