ftx
Exchange

Cryptobeurs FTX overweegt Robinhood over te nemen

Er gaan geruchten de ronde dat het FTX van Sam Bankman-Fried Robinhood wil overnemen. Meerdere mensen met kennis van zaken vertelden vandaag aan Bloomberg News dat CEO Sam Bankman-Fried nadenkt over de manier waarop hij het handelsplatform kan overnemen.

Een andere anonieme bron geeft echter aan dat Robinhood nog geen formeel aanbod heeft gehad en dat er binnen FTX nog geen definitieve beslissing is genomen.

Robinhood aandelen de lucht in

Als reactie op de geruchten schoten de aandelen van Robinhood met 14 procent omhoog naar 9,12 dollar. Slechts een paar weken geleden bereikten de aandelen van het handelsplatform hun absolute dieptepunt met een koers van 6,89 dollar. FTX CEO Sam Bankman-Fried heeft de geruchten echter al snel ontkent.

“Hoewel we bij FTX enthousiast zijn over de potentie van Robinhood en we potentie zien in een samenwerking, zijn er op dit moment geen actieve gesprekken over een overname gaande”, zo vertelde Sam Bankman-Fried tegenover Decrypt.

Interessant is dat Bankman-Fried afgelopen maand 7,6 procent van Robinhood kocht. Destijds gaf hij echter aan niet de intentie hebben om dit aandeel te gebruiken om zeggenschap in het bedrijf te krijgen.

FTX is op oorlogspad

Robinhood is niet de enige grote partij die mogelijk in handen van FTX komt. Afgelopen vrijdag kwam namelijk het nieuws naar buiten dat FTX ook in onderhandeling is over een aandeel in het geplaagde crypto-leenplatform BlockFi. Eerder die week kreeg BlockFi ook al de beschikking over een lening van 250 miljoen dollar van FTX.

Velen zagen die lening, die ondergeschikt is aan de schulden die BlockFi heeft aan de gebruikers, als een manier om het bedrijf “binnen te dringen”. Alles bij elkaar lijkt FTX momenteel in een goede positie te verkeren om de markt naar hun hand te zetten en interessante partijen die in de bull markt te veel risico hebben genomen over te nemen.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen