Sorry We Are Closed
Exchange, Regulatie

Cryptobeurs Gate.HK sluit deuren wegens niet voldoen aan licentievereisten

De in Hong Kong gevestigde cryptocurrency-exchange Gate.HK heeft aangekondigd haar activiteiten te staken na het niet voldoen aan de lokale licentievereisten die vanaf 1 juni van kracht worden.

Crypto-exchanges moeten operationele licentie krijgen

De Securities and Futures Commission of Hong Kong (HKSFC) heeft bepaald dat alle crypto-exchanges in de regio een operationele licentie moeten verkrijgen. Beurzen die geen vergunning hebben aangevraagd, moeten hun diensten voor 31 mei stopzetten.

Gate.HK diende op 28 februari een licentieaanvraag in bij de HKSFC, maar trok deze op 22 mei in, verwijzend naar de noodzaak van een “grote revisie” van zijn handelsplatform. Vanaf 23 mei stopte Gate.HK met alle activiteiten gerelateerd aan het werven van nieuwe gebruikers en marketing. Bestaande gebruikers kunnen geen stortingen meer doen en zijn beperkt tot het opnemen van geld tot 28 augustus.

De definitieve sluiting van het handelsplatform van Gate.HK vindt plaats op 28 mei, waarbij alle tokens definitief zullen worden verwijderd. De lijst met tokens omvatte onder meer Bitcoin, Ethereum, Solana, Polygon en Tether.

Gate.HK gaat reconstrueren

Gate.HK heeft aangegeven zijn diensten opnieuw te willen lanceren nadat het platform is gereconstrueerd om te voldoen aan de wettelijke vereisten van Hong Kong. Deze vereisten omvatten onder meer maatregelen ter bestrijding van het witwassen van geld (AML) en de financiering van terrorisme. Het bedrijf verklaarde: “Gate.HK werkt actief aan de bovengenoemde revisie. We zijn van plan om in de toekomst onze activiteiten in Hong Kong te hervatten en bij te dragen aan het virtuele activa-ecosysteem na het verkrijgen van de relevante licenties.”

Naast Gate.HK trokken in mei ook drie andere beurzen – Huobi HK, QuanXLab en IBTCEX – hun licentieaanvragen in. In totaal hebben negen cryptobeurzen hun aanvragen in Hong Kong ingetrokken. Vanaf 24 mei zijn er nog twintig cryptocurrency-beurzen actief die de crypto-licentie van Hong Kong aanvragen.

Uit een recent Bloomberg-rapport blijkt dat de HKSFC overweegt om emittenten van spot ETH exchange-traded funds (ETF) een ETH-staking-optie aan te bieden, waardoor ze passieve inkomsten kunnen genereren. De financiële toezichthouder bespreekt momenteel deze kwestie en er is geen vast tijdschema voor de implementatie.

Exchange nieuws

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims
Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden
Gecentraliseerde crypto exchanges blijven voorlopig erg belangrijk voor mainstream adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?