Gemini Bitcoin
Exchange

Cryptobeurs Gemini moet nogmaals 10 procent van zijn personeel ontslaan

De crypto-markt is in 2023 aan een indrukwekkend herstel begonnen, maar dat betekent niet dat alle problemen meteen verdwenen zijn. Het Gemini van de gebroeders Winklevoss, bekend van de film over de oprichting van Facebook, moet opnieuw 10 procent van zijn personeel op straat zetten. Dit blijkt uit een interne memo die door The Information is opgevangen.

Problemen voor Gemini

De problemen voor Gemini zijn met name te wijten aan de liquiditeitscrisis die momenteel gaande is bij Genesis. Laatstgenoemde is het crypto-leenplatform dat Gemini gebruikt voor zijn zogenaamde Earn-producten. Dit zijn producten waarmee je jouw crypto kunt uitlenen om daar vervolgens een rendement voor te vangen. Het risico is natuurlijk dat degene aan wie jij jouw vermogen uitleent daar te risicovol mee omgaat.

In het geval van Genesis was hier op grote schaal sprake van. Niet alleen Gemini krijgt nog honderden miljoenen van het bedrijf, ook het Nederlandse Bitvavo is indirect in de problemen gekomen door Genesis. Voor Bitvavo gaat het om een openstaande schuld van 280 miljoen euro.

“Het was onze hoop om verdere ontslagen te voorkomen na deze zomer, maar de pittige macro-economische omstandigheden en frauduleuze gedragingen van sommige spelers binnen de industrie maken ons het zeer moeilijk,” aldus Cameron Winklevoss, de president en mede-oprichter van Gemini.

Eerdere ontslagrondes

Eerder moest Gemini in juni 2022 ook al afscheid nemen van 10 procent van het personeel en daarna volgde in juli nog een pijnlijke ontslagronde. Waar Gemini aan het begin van 2022 nog met 1.100 mensen aan de start verscheen, waren dat er aan het einde van het jaar nog maar 650 tot 700, zo schrijft The Information.

Nu gaan er dus weer zo’n 65 tot 70 mensen uit bij het bedrijf van de gebroeders Winklevoss. De enige troost voor ze is wellicht het feit dat bijna iedere grote partij binnen de industrie mensen moet ontslaan. Denk bijvoorbeeld aan partijen als Coinbase, Kraken en ConsenSys. Volgens schattingen van CoinDesk verloren ongeveer 27.000 mensen binnen de crypto-industrie hun baan sinds april van het afgelopen jaar.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?