Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Cryptocurrencies volledig legaal in Zuid-Korea

In Zuid-Korea is in de nationale vergadering de wet “Wet op rapportage en gebruik van specifieke financiële informatie” officieel goedgekeurd. Hierdoor mogen cryptocurrencies worden verhandeld en is het in één klap een legale activiteit in het land geworden.


Voldoen aan nieuwe vereisten

Doordat de wet nu goedgekeurd is, zullen alle cryptocurrency brokers en exchanges die in het land actief zijn gaan voldoen aan de vereisten voor financiële rapportage. Deze eisen zijn door de lokale overheid opgesteld. Naar verluidt krijgen deze ondernemingen 6 maanden de tijd om aan de nieuwe wet te voldoen.

Ook zijn alle cryptocurrency exchanges en brokers vanaf nu wettelijk verplicht om de zogenoemde ‘real-name’ verificatie in samenwerking met een Koreaanse bank op orde te stellen. Eerder was dit nog niet wettelijk verplicht. Dit is verplicht om het aanzienlijk lastiger te maken om witwasoperaties succesvol uit te voeren.

Tevens moeten alle cryptocurrency exchanges en brokers in het land nu verplicht een ISMS-certificering verkrijgen bij de ‘Korea Internet Security Agency’. Deze certificering houdt in dat alle bedrijven in het land zijn belangrijkste informatie en activa goed beveiligd, om financiële tegenvallers op te (kunnen) vangen.

Eerder werden al richtlijnen naar buiten gebracht. Hierdoor hebben de top cryptocurrency exchanges in het land al de nodige aanpassingen doorgevoerd. Zo ook de cryptocurrency exhange Binance, die dit nieuws tevens op het sociale medium Twitter uitte.


Adoptie van cryptocurrency

Door deze wet aan te nemen is Zuid-Korea de voorloper in de weg naar de adoptie van cryptocurrency. Dit wordt met gemengde gevoelens ontvangen door de crypto community.

De voorstanders vinden het een goede ontwikkeling, dat wordt omschreven als het ‘nieuwe munttijdperk’. Anderen maken het duidelijk dat de Bitcoin (BTC) en de altcoins hierdoor niet meer worden beschouwd als iets slechts.

Volgens de tegenstanders moeten cryptohandelaren hierdoor alleen maar enorme bedragen aan belasting gaan betalen, zonder dat zij hierdoor extra profijt krijgen.

Toch wordt het over het algemeen gezien als een positieve beweging. Wordt dit de katalysator die nodig is om de prijs van Bitcoin te laten stijgen?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten