Crypto Argentinie
Blockchain

Cryptocurrency-acceptatie breekt records in Argentinië te midden van stijgende inflatie

De acceptatie van cryptocurrency in Argentinië heeft een nieuw record bereikt, terwijl de lokale inflatiecijfers de pan uit rijzen.

Volgens analisten van het Amerikaanse zakenblad Forbes loopt Argentinië voorop in de acceptatie van cryptocurrency op het westelijk halfrond, met een jaarlijkse inflatie van 276%.

Hoogste crypto-acceptatie op het westelijk halfrond

Op 8 juli meldden Forbes-analisten dat de acceptatie van cryptovaluta in Argentinië als percentage van de bevolking hoger is dan in enig ander land op het westelijk halfrond. Van de 130 miljoen bezoekers van de 55 grootste cryptobeurzen wereldwijd, kwamen er 2,5 miljoen uit Argentinië, zo blijkt uit gegevens van Similarweb.

Argentinië is ook de grootste markt voor Binance, een van ‘s werelds grootste cryptobeurzen, in termen van bezoekersaantallen. Volgens SimilarWeb is 6,9% van het totale aantal bezoeken aan Binance afkomstig uit Argentinië.

Voorkeur voor stablecoins in plaats van memecoins

In tegenstelling tot de wereldwijde trend van stijgende populariteit van memecoins, wordt de acceptatie van cryptovaluta in Argentinië niet gedreven door memecoins. De lokale bevolking geeft de voorkeur aan stablecoins zoals Tether (USDT), aldus Maximiliano Hin, hoofd Latijns-Amerika bij Bitget.

“Argentinië is een uitzonderlijke markt waar veel mensen USDT kopen en weinig interesse hebben in andere cryptocurrencies,” zei Hin. “We zien dit nergens anders. Argentijnen kopen spot Tether en doen er verder niets mee.”

Stablecoins zoals USDT zijn ontworpen om een stabiele waarde te behouden door te koppelen aan een reserve van Amerikaanse dollars in een verhouding van 1:1. Met de enorme lokale inflatiecijfers is het voor Argentijnen logisch om hun geld in USDT te bewaren, ondanks het gebrek aan significante beschermingsmaatregelen voor stablecoin-beleggers.

Uitdagingen bij crypto-regulering

Ondanks de positieve houding van Argentinië ten opzichte van cryptocurrencies zoals Bitcoin, heeft het land moeite gehad om een regulerend kader voor de industrie te creëren.

Aan het eind van 2023, na de inauguratie van president Javier Milei, keurde Argentinië officieel het gebruik van Bitcoin in juridisch bindende contracten goed. Sindsdien probeert het land de lokale cryptomarkt te reguleren en heeft het in april 2024 registratievereisten voor cryptobedrijven ingevoerd.

Toch worstelt Argentinië nog steeds met het leveren van gereguleerde cryptodiensten aan zijn bevolking, aldus Forbes. Volgens het rapport heeft geen van de grootste cryptobeurzen in Argentinië, waaronder Binance, zich geregistreerd bij de nationale effectenregulator, Comisión Nacional de Valores (CNV).

“Voor zover ik weet, is er geen vergunningsvereiste in de Latijns-Amerikaanse landen waar Bitget actief is,” aldus Hin van Bitget.

Blockchain nieuws

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit
Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024
Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen