blauw

Altcoin

Een altcoin is is elke andere cryptocurrency dan Bitcoin.

Wat is een altcoin?

Een altcoin is een cryptomunt dat een alternatief is voor de Bitcoin. Het begrip wordt ook gebruikt om alle cryptocurrencies, behalve de Bitcoin aan te geven. Aangezien Bitcoin de eerste en meest gebruikte digitale valuta is, wordt het vaak de “belangrijkste” of “oorspronkelijke” cryptocurrency genoemd. Alle andere digitale valuta’s of activa die na Bitcoin zijn gemaakt, staan ​​bekend als altcoins.

Waarom bestaan Altcoins?

Altcoins worden over het algemeen gemaakt als een manier om de functies van Bitcoin te verbeteren, zoals het bieden van een ander consensusmechanisme (zoals proof-of-stake versus proof-of-work) of meer privacy-functies. Sommige altcoins zijn ook gemaakt om betalingen voor specifieke gebruikssituaties te vergemakkelijken, zoals voor gaming, geldovermakingen en zelfs voor betalingen in het internet der dingen.

Altcoins zijn populair geworden onder investeerders en handelaren sinds hun opkomst op de cryptomarkt. Hoewel Bitcoin vaak wordt gezien als de belangrijkste cryptocurrency en de meest verhandelde, biedt de grote verscheidenheid aan beschikbare altcoins beleggers meer investeringsmogelijkheden en verschillende functies die mogelijk beter aansluiten bij hun behoeften.

Twee hoofdcategorieën

Altcoins kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: forks en tokens. Een fork is een nieuwe blockchain die wordt gemaakt wanneer een bestaande blockchain wordt gewijzigd of gewijzigd, terwijl tokens digitale activa zijn die zijn gebouwd op bestaande blockchains, zoals Ethereum of NEO.

Altcoins kunnen worden verhandeld op cryptocurrency-beurzen of via online brokers. Bij het verhandelen van altcoins is het belangrijk om te onthouden dat ze vaak zeer volatiel zijn en dat hun prijzen snel kunnen veranderen.

Altcoins worden ook gebruikt om betalingen en transacties tussen partijen te vergemakkelijken. Veel altcoins zijn gemaakt met het doel om te worden gebruikt voor betalingen, zoals Ripple, Litecoin en Dash. Deze altcoins worden vaak gebruikt om snel en goedkoop geld over te maken, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zowel bedrijven als consumenten.

Samenvatting

Samenvattend zijn altcoins alle cryptocurrency of digitale activa die geen Bitcoin zijn. Ze zijn gemaakt als een manier om de kenmerken van Bitcoin te verbeteren of om betalingen voor specifieke gebruikssituaties te vergemakkelijken. Altcoins kunnen worden verhandeld op cryptocurrency-uitwisselingen of via online brokers, en ze worden vaak gebruikt om snel en goedkoop geld over te maken. Hoewel altcoins zeer volatiel zijn, bieden ze beleggers meer investeringsmogelijkheden en verschillende functies die mogelijk meer geschikt zijn voor hun behoeften.

Altcoin nieuws

Crypto analist is lyrisch over toekomst van deze memecoin
Altcoins fors in het rood: Wat drijft de plotselinge koersdaling?
SEC start zaak tegen Uniswap, wat kunnen we verwachten?
Meer Altcoin nieuws