blauw

Sell wall

Een sell wall is een term die wordt gebruikt om een grote concentratie van verkooporders voor een bepaalde cryptomunt op een crypto beurs te beschrijven.

Wat is een Sell wall

Een ‘sell wall’, vrij vertaald ‘verkoopmuur’, is een term die wordt gebruikt om een grote concentratie van verkooporders voor een bepaalde cryptomunt op een beurs te beschrijven. Sell walls doen zich voor wanneer handelaren een grote hoeveelheid van een bepaalde cryptomunt verkopen, waardoor er een ‘muur’ van verkooporders ontstaat. Het tegenovergestelde van een sell wall is een buy wall.

Kunnen sell walls de prijs van een cryptomunt beïnvloeden?

De grootte van de sell wall kan variëren, maar het is meestal een grote hoeveelheid die mogelijk van invloed kan zijn op de prijs van de cryptomunt. Sell walls (verkoopmuren) worden over het algemeen gezien als een negatief gegeven. Het betekent namelijk dat veel investeerders hun tokens willen verkopen. Dit zorgt op zijn beurt voor een negatief sentiment en een dalende prijs.

Let wel. Sell walls kunnen ook worden gebruikt als een manier van grote beleggers om de markt te manipuleren. Door sell walls te creëren kunnen ze de prijs van de cryptomunt kunstmatig laten dalen.

Hoe kun je sell walls spotten?

Sell walls kunnen worden bekeken in het orderboek van een crypto exchange, dat alle koop- en verkooporders voor een bepaalde cryptocoin weergeeft. Om een sell wall te bekijken, log je in op je crypto exchange account en navigeer je naar het orderboek van de munt waarin je geïnteresseerd bent. Het orderboek toont de huidige koop- en verkooporders voor de munt, samen met de prijs waar de bestellingen worden geplaatst en de hoeveelheid van de munt die wordt gekocht of verkocht. Een sell wall kan je spotten in dit orderboek door te kijken naar een grote hoeveelheid verkooporders op een bepaalde prijs.

Het is echter wel belangrijk om in gedachten te houden dat de informatie in het orderboek voortdurend verandert, omdat er nieuwe orders worden geplaatst en andere worden ingevuld. Bovendien kunnen sell walls kunstmatig worden gecreëerd dus het is belangrijk om dit in gedachten houden en je niet zomaar te laten leiden door deze sell walls.