blauw

Whale

Een whale is een term die wordt gebruikt om een ​​cryptocurrency-investeerder te beschrijven die een grote hoeveelheid munten bezit.

Wat is een Crypto Whale?

Een ‘whale’ vrij vertaald ‘walvis’, is een term die in de cryptowereld wordt gebruikt om een persoon of bedrijf te beschrijven die een grote hoeveelheid van een bepaalde cryptomunt bezit. Whales worden beschouwd als zeer invloedrijk op de cryptomarkt omdat ze de mogelijkheid hebben om de prijs van een bepaalde cryptomunt te beïnvloeden met hun grote transacties.

Whales kunnen de prijs van een cryptomunt beïnvloeden

Crypto whales zijn in staat om de prijs van een token te veranderen door in relatief korte tijd grote hoeveelheden tokens te kopen of te verkopen. Dit komt omdat hun grote transacties veel marktactiviteit creëren en ervoor kunnen zorgen dat de prijs van een munt omhoog of omlaag gaat. Als een whale bijvoorbeeld een grote hoeveelheid Bitcoin koopt, zal de prijs van Bitcoin waarschijnlijk stijgen omdat andere investeerders willen inkopen en willen profiteren van de prijsbeweging.

Whales hebben ook het vermogen om de markt te manipuleren door te doen alsof ze grote hoeveelheden munten willen kopen of verkopen. Dit doen ze om een verkeerde indruk te wekken bij andere investeerders. Dit kan worden gedaan door buy- en sell walls te creëren. Dit zijn grote bestellingen die niet onmiddellijk worden gevuld. Dit kan worden gebruikt om een verkeerde indruk te wekken van de marktwaarde van de munt en kan worden gebruikt om de prijs van de munt te manipuleren.

Samenvatting

Crypto whales zijn een controversieel onderwerp in de crypto-wereld en hun invloed kan zowel positief als negatief zijn. Aan de ene kant kunnen hun grote transacties veel marktactiviteit creëren en kansen creëren voor andere beleggers om van te profiteren. Aan de andere kant kan hun vermogen om de markt te manipuleren schadelijk zijn voor de markt. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van walvissen en hun potentiële invloed voordat u in een cryptocurrency investeert.