Binance Exchange
Exchange

Cryptogigant Binance sluit handelsplatform in Singapore

Binance Singapore heeft zijn aanvraag voor een licentie om te opereren als een crypto-exchange in Singapore ingetrokken.


Aanvraag ingetrokken

Door het intrekken van de licentie zal Binance zijn handelsplatform op 13 februari sluiten.

De gebruikers van Binance Singapore worden via e-mail geïnformeerd over de stappen die ze moeten nemen als het platform definitief stopt. Het bedrijf zei in een verklaring dat registraties, crypto- en valutastortingen en handel op het platform met onmiddellijke ingang worden gesloten.

“We zetten onze gebruikers altijd op de eerste plaats. Onze beslissing om de vestiging in Singapore te sluiten is niet zomaar genomen. Onze eerste prioriteit is om onze gebruikers in Singapore te helpen hun bezit over te zetten naar andere wallets of andere diensten van derden.” Aldus Richard Teng, CEO van Binance Singapore.

Binance Singapore was een van de ongeveer 170 bedrijven die bij de Monetary Authority of Singapore (MAS) een vergunning hadden aangevraagd om cryptodiensten te leveren. Het bedrijf zei dat het nu een blockchain innovatiecentrum wordt met initiatieven zoals incubatieprogramma’s, blockchain-educatie en investeringen.

Vorige week deed Binance Singapore een investering in Hg Exchange (HGX), een regionale particuliere securities exchange. De investering geeft Binance Singapore een belang van 18% in een in Singapore gevestigde exchange. Deze deal zit wel vast aan bepaalde wettelijke vereisten.


Crypto-exchange Binance

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, plaatste op Twitter dat de investering in HGX een rol speelde bij zijn beslissing om Binance Singapore te sluiten.

Binance werd in 2017 opgericht door Zhao en mede oprichter He Yi. Inmiddels is het ‘s werelds grootste crypto-exchange op basis van handelsvolume.

Het is echter opvallend dat het bedrijf nog geen officieel hoofdkantoor heeft. Toch slaagt het belangrijkste handelsplatform erin om een gemiddeld dagelijks handelsvolume van $2 miljard te realiseren. Daarnaast registreert het meer dan 1,4 miljoen transacties per seconde. Zhao vertelde onlangs dat Binance al een locatie voor zijn hoofdkantoor heeft gekozen en deze binnenkort zal aankondigen.