cryptocurrency koersen
Blockchain

Cryptohandelaar verdubbelt in maand tijd portfolio door tegen Jim Cramer in te handelen

Jim Cramer staat erom bekend investeringsadvies te geven in de “Mad Money” show van CNBC, maar na tal van flaters heeft hij een behoorlijk slechte reputatie opgebouwd. Dusdanig slecht, dat veel mensen volledig tegen het advies van de analist in handelen. Eén handelaar in het bijzonder heeft daar de afgelopen maand flink van geprofiteerd.

Van 50.000 naar 100.000 dollar

Door precies het tegenovergestelde van Jim Cramer te doen is Twitteraar AIgod erin geslaagd om zijn portfolio van ongeveer 50.000 naar 100.000 dollar te verdubbelen. Op dit moment zit de handelaar long op de Nasdaq, omdat Jim Cramer zijn twijfels uitsprak over de koers van de Amerikaanse techbeurs. AIgod handelt via GMX, een decentrale beurs waar je in zowel crypto als aandelen kunt handelen.

Jim Cramer is een voormalig fondsbeheerder die een grote naam geniet in de financiële wereld. Die naam maakt hij op dit moment echter niet waar. Zo ongeveer iedere call van Cramer of Bitcoin, andere cryptocurrency’s en aandelen slaat volledig de verkeerde kant op. Dat heeft ertoe geleid dat de “Inverse Cramer” – het tegenovergestelde van Cramer – een ware meme is geworden binnen de crypto-wereld.

Inverse Cramer ETF

Er is inmiddels ook een Inverse Cramer ETF Twitter-account met bijna 85.000 volgers. Het account “volgt de tips van Jim Cramer, zodat jij het tegenovergestelde kunt doen”, zo valt te lezen in de bio van de Twitterpagina. AIgod, die nu ook daadwerkelijk handelt op de aandelen- en crypto-tips van Cramer, werd eerder bekend door een weddenschap van 1 miljoen dollar met Do Kwon van Terra.

AIgod claimde dat de koers van de LUNA token van Terra binnen één jaar een stuk lager zou liggen dan de 88 dollar waar het tijdens de weddenschap van 14 maart 2022 op stond. Inmiddels weten we allemaal wat er gebeurd is. Terra is compleet ingestort en op dit moment handelt het protocol rond de 0,80 dollar, waarmee de kans groot is dat AIgod deze weddenschap in zijn voordeel gaat beslechten.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?