Bitcoin, Shiba inu

Cryptomarkt herstelt doordat nieuwe COVID-19-variant ‘mild’ lijkt

Cryptocurrencies hebben flinke verliezen geleden als gevolg van de opkomst van een nieuwe Coronavirus-variant genaamd Omikron.


Nieuws over Omikron

De cryptomarkt en de Amerikaanse aandelenmarkt zakten flink in elkaar toen er naar buiten kwam dat er een nieuwe, zeer besmettelijke, corona variant ontdekt was genaamd Omikron. Nu, een aantal dagen later, lijkt de variant echter redelijk mild te zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat de financiële en cryptomarkt weer bezig zijn aan een sterk herstel.

Bitcoin en Ethereum zijn met 3,5% en 11% gestegen. De volledige marktkapitalisatie voor de crypto-industrie is op dit moment met 3,8% gestegen, tot een totaal van $2,65 biljoen. Dit is echter nog steeds ongeveer $300 miljard lager dan het all-time high.

De best presterende munt van vandaag is Shiba Inu (SHIB). Deze boekt een 24-uurs winst van meer dan 30%. Dit werd veroorzaakt door de listing op crypto exchange Kraken.


Is Omikron slechts een milde variant?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) categoriseerde de nieuwe COVID-variant genaamd Omicron, als een “zorgwekkende variant”. Omikronn heeft alarm geslagen in de medische gemeenschap vanwege het grote aantal mutaties.

Er moet nog worden bepaald of deze mutaties invloed hebben op hoe gemakkelijk de variant zich verspreidt, of de ziekte die het veroorzaakt bijzonder ernstig is, of dat de variant resistent is tegen de huidige vaccins. Het verzamelen van deze informatie zal dagen tot enkele weken duren, meldde de WHO.

Op zondag meldden medische experts in Zuid-Afrika, waar gevallen van Omicron voor het eerst verschenen, echter dat de symptomen tot nu toe “extreem mild” waren.


Markten reageren op nieuwe gegevens

Het nieuws dat deze variant misschien milder was als eerder werd gedacht, heeft voor optimisme gezorgd op de financiële markten.

Sindsdien hebben de markten zich namelijk hersteld. De crypto- en de bredere aandelenmarkt hebben al een groot deel van de verliezen goedgemaakt. Toch bestaat er nog altijd veel onzekerheid. Als de Omikron variant toch minder mild te zijn dan verwacht, is de kans groot dat de koersen weer verder inzakken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?