crash
Bitcoin

Cryptomarkt in vrije val: Paniek na plotselinge enorme Crash

In een plotse en scherpe daling hebben de crypto koersen het afgelopen uur een enorme terugval meegemaakt. Bitcoin, de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, zag zijn waarde in slechts één uur tijd met 8% afnemen, van $67.000 naar een dieptepunt van $61.000.

Altcoins zijn nog harder getroffen

De situatie voor de altcoins is nog ernstiger. Ethereum, de op één na grootste cryptomunt, heeft in 1 uur tijd meer dan 10% van zijn waarde verloren. Ook Solana, bekend om zijn efficiënte blockchain-technologie, kende een daling van 12%. XRP, de munt gekoppeld aan het Ripple-netwerk, lijdt een nog groter verlies met een afname van 14%.

De gehele cryptomarkt vertoont dieprode cijfers, een indicatie van de massale verkoopgolf die de markt teistert. Dit duidt op wijdverspreide angst en onzekerheid onder investeerders.

Oorzaak van de daling nog onduidelijk

De directe aanleiding voor deze plotselinge ‘flash crash’ blijft onbekend. Analisten suggereren dat een cascade van liquidaties, waarbij grote hoeveelheden cryptomunten in korte tijd worden verkocht, een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Marktanalisten en investeerders volgen de ontwikkelingen op de voet en proberen de achterliggende factoren van deze plotselinge daling te achterhalen.

De volledige impact van deze abrupte marktverschuiving is nog niet te overzien, maar het is duidelijk dat deze gebeurtenis een aanzienlijke invloed heeft op het sentiment binnen de cryptogemeenschap.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP